Ved Niels-Henrik Stolpes død

John Lyon, Vice President International Time Warner Trade Publishing, skriver mindeord:Bogbranchen i Europa har mistet en fremragende kollega ved Niels-Henrik Stolpes død denne uge, 4. febr. 2001. Gennem 27 år ledede han Boghallen på Rådhuspladsen i København, hvor han kombinerede et imponerende kendskab til litteratur med en bemærkelsesværdig entusiasme for at sælge den....

John Lyon, Vice President International Time Warner Trade Publishing, skriver mindeord:

Bogbranchen i Europa har mistet en fremragende kollega ved Niels-Henrik Stolpes død denne uge, 4. febr. 2001. Gennem 27 år ledede han Boghallen på Rådhuspladsen i København, hvor han kombinerede et imponerende kendskab til litteratur med en bemærkelsesværdig entusiasme for at sælge den.
Netop som vi troede, at markedet for den indbundne engelsksprogede roman var forsvundet, kom Niels med bestillinger på hundredvis af eksemplarer af den nye Dick Francis eller den nye John le Carré. Han gjorde det til sit personlige korstog, og han satsede på mange vindere.
Da jeg havde mit første møde med Niels i slutningen af 1970’erne som nervøs uerfaren repræsentant, gennemgik han min liste langt hurtigere end jeg syntes den fortjente. Han kunne være skrap, men jeg vidste vi ville blive venner. Og rigtig nok, ved mit næste besøg blev jeg inviteret hjem til middag hos ham og hans kone, Anette. De var et hengivent par, og sammen var de fremragende kokke med stor viden om vin, om jazz, garvede rejsende og altid sammen i Frankfurt. Niels havde altid en mening om tingene, og han havde definitivt stil.
Hans tilstedeværelse på bogmesser var aldrig stille, og jeg kommer til at savne hans sprudlende humør, hans humor, hans entusiasme, hans store evner for venskab. Han døde i en absurd ung alder, men han efterlader så mange gode og lykkelige minder.
8/9 2001

Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere