Ved verdens ende

Undertitel: Hvordan Nordsøens vikinger, handelsfolk og fromme mænd forandrede vores historie
Forfatter: Michael Pye
Sider: 502
Omslag: Indbundet
Forlag: Kristeligt Dagblads Forlag

Fundamentet for den moderne verden blev lagt rundt om Nordsøen i Middelalderen. Banebrydende, velskrevet og tankevækkende storværk gør op med forestillingen om de mørke, krigeriske nordboer og genopdager vikingerne og deres nabofolks rolle i Europas store historie. 
Vi hører tit, at Europas historie begynder med oldtidens græske og romerske riger efterfulgt af mørk middelalder, inden den italienske renæssance vakte tanke og udvikling til live igen. Men det er helt forkert ifølge den britiske historiker Michael Pye.
Vi skal kigge væk fra Middelhavet og i stedet mod Nordsøen, hvis vi vil forstå fundamentet for nutidens Europa. Da romerne trak sig tilbage fra Nordeuropa, efterlod de småt befolkede, barbariske områder på kanten af den kendte verden. Men i løbet af de følgende tusind år fra vikingetiden og frem blomstrede der her en kultur, som har præget verden siden. På tværs af Nordsøen, mellem de britiske øer og Norge, Danmark, Tyskland, Holland og Frankrig udvekslede kunstnere, helgener, handelsfolk, spioner og pirater varer og ideer. 
Her blev eksempelvis ideen om penge udviklet til det, vi kender i dag. Hvis penge skal afløse byttehandler, kræver det tillid og stærke institutioner – og det havde rigerne omkring Nordsøen. Videnskabelige opdagelser inden for bl.a. søfart rejste rundt langs kysterne, mens moderne ideer om jura og lovgivning blev delt på kryds og tværs.
Med "På kanten af verden" genopdager Michael Pye en tabt verden fuld af spraglede herskere, kreative købmænd og kloge vikinger, som på en lang række områder kom til at sætte præg på vores tid.
"En enestående bog … glimrende og tankevækkende"
THE TIMES
"Et blændende, historisk eventyr"DAILY TELEGRAPH
"Højest underholdende"THE GUARDIAN
"Overbevisende og velskrevet"THE OBSERVER 
"En inspirerende bog, fuld af overraskelser"THE INDEPENDENT

OM FORFATTEREN
Michael Pye (f. 1946) er britisk historiker og forfatter til flere historiske bøger, oversat til elleve sprog. Han er uddannet ved Oxford University og bor i dag i Holland.

Fakta om bogen
Titel: Ved verdens ende
Undertitel: Hvordan Nordsøens vikinger, handelsfolk og fromme mænd forandrede vores historie
Forfatter: Michael Pye
Sider: 502
Omslag: Indbundet
Forlag: Kristeligt Dagblads Forlag


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere