Veje til positiv aldring

Forfatter: Mary Gergen og Kenneth Gergen
Originaltitel: Paths to Positive Aging. Dog Days with a Bone and Other Essays
Originalsprog: eng
På dansk ved: Tom Bøgeskov
Sider: 176
Omslag: Paperback
Omslagsgrafiker: Louises Design
Forlag: Forlaget Mindspace

”Denne bog har til hensigt at bringe godt nyt til dem, der spekulerer over aldringsprocessen og det, den betyder for dem selv og deres kære. Den er sammensat af små essays, hvori vi formidler ideer, inspirationer, informationer og personlige erfaringer. Det hele er helliget udviklingen og styrkelsen af et positivt perspektiv på det at blive ældre. Det er vores sigte at kaste lys over forskellige ressourcer – fra videnskab, professionelle praksisser, nyhedsmedier og vores egne erfaringer – der kan bidrage til en værdsættelse af aldringsprocessen. Idet vi udfordrer den gamle opfattelse af aldring som et forfald, er det vores håb at fremkalde en værdsættelse af aldringen som en enestående periode af menneskelig berigelse.”

Siden 2001 har de amerikanske psykologer Mary og Kenneth Gergen været foregangsfolk inden for bevægelsen Positiv Aldring, der vil nedbryde myten om den triste alderdom. Gennem deres elektroniske nyhedsbrev om positiv aldring har de igennem 17 år formidlet ideer, erfaringer og forskningsbaserede artikler om, hvorfor vi kan glæde os til at blive gamle.

 

Kenneth J. Gergen begyndte sin karriere som socialpsykolog ved Harvard University. I øjeblikket er han Senior Research Professor ved Swarthmore College og præsident for Taos Institute. Kenneth J. Gergen er en af de ledende figurer i udviklingen af den socialkonstruktionistiske teori og dens anvendelse i praksis. Han forelæser og afholder workshops i hele verden. Blandt hans hovedværker er En invitation til social konstruktion, Det mættede selv og Relationel tilblivelse.

Mary M. Gergen er professor emerita i psykologi ved Penn State University. Hun er medstifter og bestyrelsesmedlem i Taos Institute. Mary M. Gergen har især arbejdet med feministisk teori, kvindestudier, postmodernitet og socialkonstruktionisme. Blandt hendes væsentligste publikationer tæller Toward a New Psychology of Gender og Feminist Reconstructions in Psychology.

Ud over det elektroniske nyhedsbrev, der nu udgives på syv sprog, har Mary og Kenneth Gergen holdt talrige foredrag om positiv aldring i store dele af verden.

Fakta om bogen
Titel: Veje til positiv aldring
Forfatter: Mary Gergen og Kenneth Gergen
Originaltitel: Paths to Positive Aging. Dog Days with a Bone and Other Essays
Originalsprog: eng
På dansk ved: Tom Bøgeskov
Sider: 176
Omslag: Paperback
Omslagsgrafiker: Louises Design
Forlag: Forlaget Mindspace


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere