Vejen til uretfærdighed

Forfatter: Bernhard Mollerup
Sider: 460
Omslag: Hæftet
Omslagsgrafiker: Susanne Skovmøller
Forlag: Forlaget mellemgaard

Den moderne verden er kompliceret med grænseoverskridende politisk samarbejde og grænseoverskridende problemer. Hvad skal der til, for at demokratiet kan fungere? Hvorfor har ikke alle lande demokrati? Hvad er de biologiske forudsætninger for demokratiet? Hvorfor er moderne børneopdragelse forkert? Hvorfor har vi økonomiske kriser? Hvorfor fungerer det økonomiske system alligevel? Hvorfor er social retfærdighed ikke altid retfærdig? Hvorfor inaktiveres de svage i samfundet? Hvorfor er lighed ikke en økonomisk drivkraft? Hvorfor er en høj topskat ødelæggende for økonomien? Hvad er grænsen for social retfærdighed? Kan den globale opvarmning standses? Er planeten overbefolket? Er planetens resurser udtømte, eller findes der en fremtid?           
Uddrag af bogen  Det markedsøkonomiske system må hele tiden tilpasse sig til en verden, som hele tiden forandrer sig, og det kan derfor ikke være stabilt. Det biologiske liv er en ustabil kemisk proces og kan derfor hele tiden tilpasse sig til skiftende omstændigheder, og det samme gælder for det markedsøkonomiske system. Det kapitalistiske system kan aldrig blive perfekt; der findes ingen perfekt stabil ligevægtstilstand i systemet, eftersom systemet bygger på det hele tiden at tilpasse sig til en situation, som altid forandrer sig, og som aldrig bliver stabil. Kommunismens økonomiske system var stabilt, og et stabilt system kan ikke tilpasse sig. Det var problemet for kommunismen. Markedsøkonomien fungerer på sam­me måde som evolutionen, det er derfor, at den fungerer.           
Om forfatteren  Bernhard Mollerup er født i Danmark. Han er læge, tysk statsborger og arbejder og bor i Sverige. Han arbejder ni måneder om året og tilbringer vinteren i Thailand og har nu tid til at skrive om sine interesser, som omfatter bl.a. økonomi, filosofi, evolution og global opvarmning.

Fakta om bogen
Titel: Vejen til uretfærdighed
Forfatter: Bernhard Mollerup
Sider: 460
Omslag: Hæftet
Omslagsgrafiker: Susanne Skovmøller
Forlag: Forlaget mellemgaard


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere