Ventetid

Forfatter: Else Larsen
Sider: 204
Omslag: Hæftet
Omslagsgrafiker: Kasper Hartvig Nielsen
Forlag: Forlaget mellemgaard

I tidsintervallet efterår 2007 til sommer 2008 gennemgår den midaldrende Nina et såkaldt ‘pakkeforløb’ med kemokur, da hun rammes af kræft. Hendes lidt skrøbelige introverte og depressive jeg gør, at hun får lettere psykotiske tilstande af al usikkerheden. Skal hun leve eller dø? Venner og familie forsøger at holde hende til livet, så godt de formår. Hun får en del religiøse overvejelser – tror hun på en gud? Men hun er vist mere til tvivlen. Hønen eller ægget? Er det hendes pessimistiske, sortseende psyke, der fremkalder kræft? Eller omvendt: Er det kræften, der forårsager de dystre tanker om eksistensen, ja, om menneskets tvivlsomme fremtid på den skrøbelige jord? Døden står bag hele teksten, og tiden bliver et ultimatum til at leve et autentisk liv.       
Uddrag af bogen  Hun tænkte igen på døden og sin egen dødsdato. Ja, heldigvis kendte hun den da ikke, så ville det da være nærmest umuligt at leve! Uvisheden om ens ‘udløbsdato’ gav livet mening, ja lykke. For hvordan ville man leve med en målbar begrænset tidshorisont i baghovedet? Ville man planlægge tiden dag for dag, minut for minut? Bare det at skulle prioritere og vælge måtte drive enhver til vanvid. Men lå man hjælpeløs, afhængig af andre i sin seng dagen lang, var det måske anderledes? Men hvis bare man havde sine sansers brug i behold, kunne se og høre, ja, så var der jo stadig liv – og følelser og tanker!
Om forfatteren Else Jespersen er født i 1949 og studerede nordisk litteratur og sprog på SDU. Men arbejdslivet blev siden 1980’erne lagt i kunstverdenen sammen med hendes mand. Hun er gift og har en søn og tre børnebørn.

Fakta om bogen
Titel: Ventetid
Forfatter: Else Larsen
Sider: 204
Omslag: Hæftet
Omslagsgrafiker: Kasper Hartvig Nielsen
Forlag: Forlaget mellemgaard


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere