Verdens bedst betalte forfattere 2018

År 2018 er ved at være forbi, så nu kan man se, hvilke af verdens forfattere der er blevet betalt mest i løbet af året.

Med store internationale salg af bøger kan forfattere tjente styrtende med penge. Ifølge Forbes er følgende forfattere verdens bedst betalte forfattere i 2018.

10) E. L. James - 10.5 millioner dollars

E.L. James ligger på en delt tiendeplads. Hun er forfatteren bag den erotiske bogserie, der startede med romanen ‘Fifty Shades of Grey’. I starten af 2018 udkom hendes seneste værk på dansk ‘I mørket’.

10) Rick Riordan - 10.5 millioner dollars

I 2018 har Rick Riordan fået udgivet ‘Apollons prøvelser (3) - Den brændende labyrint’, som er tredje bind i bogserien. Desuden er forfatteren kendt for serien om Percy Jackson.

9) Nora Roberts - 12 millioner dollars

Nora Roberts ligger på en delt ottendeplads. Hun har skrevet utallige kærlighedsromaner, og i 2017 udkom flere af disse på dansk. I 2018 udkom hendes roman ‘Whiskey Beach’ også på dansk.

8) Danielle Steel - 12 millioner dollars

Også Danielle Steel er kendt for sine kærlighedsromaner. Hun har indtil flere udgivelser i 2018, og blandt de danske udgivelser kan man finde ‘Farligt spil’ og ‘Mod alle odds’.

7) Michael Wolff - 13 millioner dollars

Inden for de sidste 11 år er Michael Wolff den første forfatter på listen over bedst betalte forfattere, som ikke skriver fiktion. Hans plads på listen skyldes bogen om den amerikanske præsident Donald Trump ‘Bål og Brand’.

6) Dan Brown - 18.5 millioner dollars

Dan Brown ligger på en delt femteplads. Hans seneste roman er ‘Oprindelse’, som udkom i 2017. Det er det seneste værk i den populære bogserie om Robert Langdon.

5) Jeff Kinney - 18.5 millioner dollars

Jeff Kinney er børnebogsforfatter og tegner, og han er særligt kendt for sin serie om Wimpy Kid. I 2018 er tre værker udkommet på dansk: ‘Wimpy Kid 10 - Old School’, ‘Wimpy Kid 11 - Katastrofekurs’ og ‘Wimpy Kid 12 - Rejsefeber’.

4) John Grisham - 21 millioner dollars

John Grisham er forfatter til adskillige succesfulde krimier, der ofte har et juridisk plot. I 2018 udkom hans roman ‘The Reckoning’ på engelsk, men der har ikke været nogle danske udgivelser dette år.

3) Stephen King - 27 millioner dollars

Gysergenrens mester, Stephen King, ligger også i år højt på listen, hvilket til dels skyldes den succesfulde filmatisering af hans bog ‘It’. Men i 2018 bød forfatteren også på to nye udgivelser ‘Elevation’ og ‘Outsideren’ – i øjeblikket kan kun sidstnævnte fås på dansk.

2) J. K. Rowling - 54 millioner dollars

Forfatteren til de populære Harry Potter-bøger, J. K. Rowling, ligger også højt på listen i år, selvom det er et stykke tid siden, at den sidste Harry Potter-bog udkom. I år udkom hendes krimi ‘Den hvide død’, som er det seneste værk i serien om privatdetektiven Cormoran Strike.

1) James Patterson - 86 millioner dollars

I 2018 er James Patterson verdens bedst betalte forfatter, og dette er 10. gang, at han ligger på førstepladsen. En af forfatterens udgivelser i 2018 er ‘Præsidenten er forsvundet’, som han har skrevet i samarbejde med den tidligere amerikanske præsident, Bill Clinton.

Foto: iStock/Getty Images.


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere