Verdens mest succesfulde forfatter

I 2018 er James Patterson den forfatter i verden, der har tjent mest på sine bøger, og han har også været aktuel med adskillige udgivelser i løbet af året.

James Patterson er en amerikansk forfatter, der har været med til at skrive indtil flere bogserier, og han har skrevet både krimier, fantasy, spændingsromaner, kærlighedsromaner og fagbøger. Gennem tiden er der blevet solgt mere end 300 millioner eksemplarer af hans bøger.

Siden 1976 har Patterson skrevet 147 romaner, hvoraf 114 har optrådt på New York Times’ bestseller-liste. Han holder også rekorden som den forfatter, der har haft flest romaner på listens førsteplads – i alt 67 romaner.

Patterson er en produktiv forfatter, og antallet af bøger og deres succes er imponerende. Dette har han til dels opnået ved at samarbejde med flere andre forfattere, hvilket også er blevet som kritik mod ham. Nogle mener, at han har mere fokus på at bruge sit navn som brand og tjene penge end på at skrive.

 

James Patterson 2018

I løbet af 2018 har Patterson fået udgivet ni værker, der ikke indgår i bogserier, og syv værker, som indgår i forskellige bogserier. Ud af alle disse værker, er det dog kun en enkelt roman, som ikke er skrevet sammen med andre forfattere.

Bogen, som han har skrevet på egen hånd, er krimien ‘Target: Alex Cross’, som er den 24. roman i bogserien om karakteren Alex Cross. Romanen udkom på engelsk den 15. november.

Patterson har flere gange været på førstepladsen på Forbes’ liste over verdens bedst betalte forfattere, og dette er også tilfældet i 2018. Ifølge Forbes er han – med en indtjening på 86 millioner dollars – den bedst betalte forfatter på verdensplan i 2018. Det er tiende gang, at han ligger på listens førsteplads.

 

Danske udgivelser

Hvis man skulle være interesseret i historier om Alex Cross på dansk, kan man opsøge e-bogen ‘De fire ryttere’, som er udgivet af Lindhardt og Ringhof. Det er det femte værk i serien.

Et af Patterson værker, som er blevet udgivet på dansk i 2018, er spændingsromanen ‘Præsidenten er forsvundet’. Denne roman har han skrevet i samarbejde med den tidligere amerikanske præsident Bill Clinton.


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere