Vi er fem

Forfatter: Matias Faldbakken
Originalsprog: nor
På dansk ved: Sara Koch
Sider: 216
Omslag: Hæftet
Forlag: Gutkind Forlag

På en ufrugtbar grund tre timer nord for den norske hovedstad bor Tormod Blystad, hans kone Siv og deres to børn. Efter at have lagt sine vilde år bag sig er Tormod nu en stabil og pålidelig familiefar. Men noget mangler i den lille familie, og så ankommer Snusken, den nye familiehund.
Da Snusken dør, efterlader hun et tomrum, der skal udfyldes. Og så en nat befinder Tormod sig foran høvlbænken i garagen og blander rød ler og gødning. Uden at vide det kommer han til at udløse magtfulde kræfter med voldsomme følger. 
”Udkants-Norge mødes med domestic noir og Mary Shelleys Frankenstein. Og med et chokerende godt resultat. Et virkelig originalt stykke skrivekunst. ”– Jo Nesbø
Romanen er nomineret til Nordisk Råds litteraturpris 2020 og vandt Kritikerprisen og P2-lytternes romanpris i Norge. 
Norske Matias Faldbakkens femte roman, Vi er fem, er en skarp, ukonventionel og underholdende roman, der blander eventyr, horror, mytologi og science fiction med en stor dosis rå realisme.
Om forfatteren 
Matias Faldbakken (født 1973 i Hobro, Danmark) er en af Norges mest kritikerroster forfattere og billedkunstnere.
Faldbakken romandebuterede i 2001 med The Cocka Hola Company, der var første del af hans trilogi Skandinavisk Misantropi. To år senere udgav han Macht und Rebel, efterfulgt af Unfun fra 2008.  Alle tre romaner er skrevet under pseudonymet Abo Rasul.
I 2017 udkom The Hills (da. 2019), der blev nomineret til Brageprisen i Norge og er den første roman i hanseget navn. Bogen er solgt til udgivelse i 16 lande.

Fakta om bogen
Titel: Vi er fem
Forfatter: Matias Faldbakken
Originalsprog: nor
På dansk ved: Sara Koch
Sider: 216
Omslag: Hæftet
Forlag: Gutkind Forlag


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere