Vil etablere krimifestival i København

Copenhagen Crime er navnet på en ny festival, der vil fokusere på både litteratur, film, tv-serier, dokumentarisme samt politiske og etiske emner om retfærdighed, straf og skyld. 

   
PRESSEMEDDELELSE
København får en ny kulturfestival til næste sommer. Navnet er Copenhagen Crime, og som navnet siger, vil festivalen fokusere på alle de mange måder, krimi- og thrilleremner behandles på, hvad enten det er i litteratur, på film  og i tv-serier. Også dokumentarisme samt politiske og etiske debatter omkring straf, retfærdighed og skyld vil stå centralt.
Festivalen skal finde sted første gang i weekenden 11.-12. juni 2016 i Østerbrohuset i København. Målet er 5.000 betalende gæster i løbet af de to dage – og succeskriteriet er, at gæsterne oplever en både fagligt velfunderet og underholdende festival, der præsenterer det bedste inden for formidlingen af krimistoffet, og hvor debattører sætter vigtige politiske og etiske emner på dagsordenen.
Det er BogMarkedets chefredaktør, Bjarke Larsen, der har taget initiativ til Copenhagen Crime. Han siger:
”Der er en meget stor, tilsyneladende uudslukkelig, interesse for krimi-stoffet, og derfor er jeg ikke i tvivl om, at det vil kunne lykkes at skabe en levedygtig festival, som kan tiltrække et stort publikum.”
I forvejen findes Krimimessen, der afholdes i Horsens hvert forår inden påske, og som har opnået et besøgstal på godt 5.000 gæster.
”Jeg er fuld og fast overbevist om, at der er plads til mere end en enkelt krimimesse i Danmark,” siger Bjarke Larsen og fortsætter:
”Interessen for krimistoffet er ikke lavere i Herlev end i Horsens, og den interesse skal også næres og nurses. Det er de færreste besøgende i Horsens, der kommer fra hovedstadsområdet, for det er desværre mere end svært at lokke københavnere til Jylland for at deltage i selv store kulturbegivenheder. Så jeg er overbevist om, at de to festivaler vil berige hinanden og styrke interessen for denne genre.”
 
Stillingen som projektleder af Copenhagen Crime er netop blevet slået op og kan læses her.
 
Yderligere oplysninger: Bjarke Larsen, telefon 20 74 68 44, mail: bjarke@bogmarkedet.dk

Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere