Vindens passagerer - Den samlede udgave (2. udgave)

  • Nye udgivelser
  • 23/07/2020
  • Cobolt

Forfatter: Francois Bourgeon
Originalsprog: fre
På dansk ved: Jens Peder Agger og Ole Steen Hansen
Serie: Vindens passagerer
Tegner: François Bourgeon
Sider: 248
Omslag: Indbundet
Forlag: Cobolt

Den franske adelspige Isas dramatiske og tragiske skæbnerejse i 1700-tallet begynder om bord på en armeret fransk fregat, hvor hun frelser den unge sømand Hoels liv og indleder et kærlighedsforhold til ham. Hoel arresteres og anbringes på et dystert fangeskib, men det lykkes Isa sammen med sin veninde Mary at befri ham, hvorefter trioen på slaveskibet »Marie-Caroline« sætter kurs mod handelsstationen i Juda. Her oplever de den fremmedartede, stolte afrikanske kultur og de hvides grusomheder over for den sorte befolkning. »Marie-Caroline« fortsætter med sin last af »ibenholt«, det vil sige slaver, mod den franske koloni Saint-Domingue, i dag Haiti. Slaverne begår mytteri, men opstanden ender i et blodbad, og ankomsten til Saint-Domingue bliver skæbnesvanger for Hoel og Isa. 
Denne samlede udgave af »Vindens passagerer« indeholder de fem oprindelig bind, der udkom på dansk første gang 1981-1984: »Pigen i agterkahytten«, »Fangeskibet«, »Handelsstationen i Juda«, »Slangetimen« og »Sort som ibenholt«. I det enogtyvende århundrede har François Bourgeon genoptaget den klassiske saga i fortsættelserne »Barn af Kaimantræet« og »Kirsebærrenes blod«.  
Denne nye udgave af samlebindet er udvidet med Bourgeons flotte leksikale tegninger af det historiske skib ”Marie-Caroline”, som fragter Isa, Hoel og Mary først til Afrika og siden til Vestindien, med tilhørende noter om skibets indretning og funktioner. Endvidere er noterne til selve tegneserien udvidet.

Fakta om bogen
Titel: Vindens passagerer - Den samlede udgave (2. udgave)
Forfatter: Francois Bourgeon
Originalsprog: fre
På dansk ved: Jens Peder Agger og Ole Steen Hansen
Serie: Vindens passagerer
Tegner: François Bourgeon
Sider: 248
Omslag: Indbundet
Forlag: Cobolt


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere