Vinderne fundet til Bibliotekernes Formidlingspris

I år er der to vindere af Bibliotekernes formidlingspris, nemlig Tønder Kommunes Biblioteker og eReolen.

”Jeg vil gerne rose både Tønder Kommunes Biblioteker og eReolen, som i dag vinder Bibliotekernes Formidlingspris," udtaler kulturminister Mette Bock i en pressemeddelelse fra Kulturministeriet.

Mette Bock fortæller videre, at begge modtagere har "vist bredden i bibliotekernes tilbud, og at biblioteker stadig er vigtige og relevante mødesteder for brugerne – både når det handler om det fysiske og digitale rum."

Bibliotekernes fællestjeneste for udlån af digitale bøger har - udover at stille udlån til rådighed for børn og voksne - gjort en stor indsats for at formidle samtaler om bøger blandt læserne. Samarbejdet med de lokale biblioteker har desuden været godt. 

Baggrunden for at Tønder Kommunes Biblioteker vinder er projektet  'Mens vi venter', der på en god måde faciliterer mødet mellem lokalbefolkning og asylansøgere. Blandt andet har man etableret demokraticaféer, og asylansøgerne er blevet præsenteret for lokalområdet via eksempelvis ekskursioner. De har kort sagt fået en introduktion dansk litteratur, demokrati, kultur og dannelse, mens danske deltagere er blevet præsenteret for andre kulturer.

Mette Bock overrækker Formidlingsprisen i dag på Tønder Bibliotek.

BogMarkedet ønsker tillykke!


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere