Mogens Jensens visioner for boguniverset

Hvad skal vi (gøre) med litteraturen? Vi har spurgt kulturordførerne fra de politiske partier i Folketinget. Vi starter med Mogens Jensen fra Socialdemokratiet.

Vi skal fortsat sørge for gode, politiske rammevilkår for produktionen af danske bøger. Vi skal samtidig sikre, at flere får adgang til litteraturen. Så det ikke kun er for dem, der får det med i bagagen hjemmefra.

Ud over de store litterære oplevelser, der ligger og venter, har læsningen en masse gode effekter på blandt andet dannelse og evnen til at fokusere. Det skal ikke kun være for nogen, men for alle.

Det er selvfølgelig afgørende, at folkeskolen sikrer, at eleverne får gode læsekompetencer og møder litteraturen.

Men det er også vigtigt, at vi får bibliotekerne til at spille en større rolle, blandt andet når det kommer til at række ud mod udsatte grupper og familier. For eksempel med initiativer som udlevering af bogpakker til læsesvage familier. Generelt har Danmark behov for en samlet læsestrategi, som bør formuleres i et samarbejde med blandt andet litteraturens aktører.

 

Mogens Jensen er: Næstformand for Socialdemokratiet, kultur-, medie- og idrætsordfører, næstformand for Folketingets Retsudvalg og formand for Foreningen Norden.


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere