Vor mand i USA

Det amerikanske nonprofit forlag Curbstone Press fejrer sit 25-års jubilæum med at indstifte en litteraturpris opkaldt efter en legendarisk fagforeningsleder fra El Salvador, Miguel Mármol. Prisen, der er på 1.000 dollars, vil blive tildelt en latinamerikansk forfatter, der så skal udgive sin engelsksprogede roman på Curbstone. Forlaget, der er hjemmehørende i Willimantic, Conneticut, gjorde...

Det amerikanske nonprofit forlag Curbstone Press fejrer sit 25-års jubilæum med at indstifte en litteraturpris opkaldt efter en legendarisk fagforeningsleder fra El Salvador, Miguel Mármol. Prisen, der er på 1.000 dollars, vil blive tildelt en latinamerikansk forfatter, der så skal udgive sin engelsksprogede roman på Curbstone. Forlaget, der er hjemmehørende i Willimantic, Conneticut, gjorde sig i mange år bemærket ved at udgive danske forfattere som fx Benny Andersen, Henrik Nordbrandt og Klaus Rifbjerg. Forlagets stifter, Alexander Taylor, (blandt venner Sandy), der taler et glimrende dansk med charmerende accent, udgiver desuden forfattere fra Latinamerika, Vietnam, Caribien og Østeuropa. Curbstone Press har fra NEA Awards netop modtaget 65.000 dollars i litteraturstøtte til oversættelsesprogrammer.
Forlaget er i øvrigt glimrende skildret i Dea Trier Mørchs Da jeg opdagede Amerika fra 1986. Under sit ophold i USA boede Dea hos den meget gæstfri Sandy og hans kone Judy Doyle. I bogen fortæller Dea bl.a., hvordan hun under sit besøg blev sat til at håndtegne 500 guldstjerner på 500 mørkeblå omslag. Dengang var Curbstone Press virkelig et køkkenbordsforlag i ordets bedste forstand, og det er det sikkert stadig.
8/9 2001

Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere