Skibet er ladet med og Agent Ask og Ida Spion er 3. og 4. del i letlæsningsserien om Ask og Ida, som er skrevet af Jim Højberg. Titlerne på bøgerne i serien kan ses sidst i indlægget. I Skibet er ladet med skal Ask med Ida i sommerhus. Idas far har en båd, og Ask… Læs mere Ask og Ida 3-4 af Jim Højberg

Skibet er ladet med og Agent Ask og Ida Spion er 3. og 4. del i letlæsningsserien om Ask og Ida, som er skrevet af Jim Højberg. Titlerne på bøgerne i serien kan ses sidst i indlægget.

I Skibet er ladet med skal Ask med Ida i sommerhus. Idas far har en båd, og Ask skal med ud at sejle. Men vejret er dårligt, så de må finde på noget andet. Idas mor lærer dem at lege Skibet er ladet med. Heldigvis bliver vejret bedre, så de kan komme ud at sejle.

Agent Ask og Ida Spion er en lille historie om, hvordan de to børn leger spioner og opstøver hemmeligheder, som de måske burde holde sig fra…

Billede af: Ask og Ida 3-4 af Jim HøjbergAsk og Ida 3-4 af Jim Højberg

Bøgerne i Ask og Ida-serien er skrevet til de begynderlæsere, som er ved at have knækket læsekoden, begge bøger har et lettal på 17, lixtallet er på henholdsvis 9 og 8.

Kim Dalsgaard har lavet de flotte farverige illustrationer. Illustrationerne passer rigtig godt til handlingen – og kan være med til at hjælpe den utrænede læser lidt på vej. De steder, hvor der kunne være fare for, at teksten kunne drukne lidt i illustrationer, er der lavet plads til teksten ved hjælp af “bokse” med en ensfarvet lys baggrund, det virker fint.

Billede af: Opslag i Agent Ask og Ida Spion af Jim HøjbergOpslag i Agent Ask og Ida Spion af Jim Højberg

Bøgerne er inddelt i kapitler, hvilket jeg som sædvanligt vil skrive, er et stort plus, da kapitlerne vil kunne give en naturlig pause i læsningen – og ikke mindst, så får det bøgerne til at virke overkommelige, også for de læsere, som måske først lige har taget hul på denne sværhedsgrad. Kapitlerne har en længe på 2-4 sider, der er dog enkelte kapitler, der er længere.

Teksten er skrevet i læsevenlige korte, enkle sætninger – og der er ikke meget tekst på hver side. Nogle steder er teksten delt op i kortere afsnit – det er dog ikke alle steder, da en opdeling ikke altid passer med handlingen, og derfor kan det være en del tekst, som fx på nedenstående billede. Teksten virker meget overskuelig – og let at gå til.

Billede af: Opslag i Skibet er ladet med af Jim HøjbergOpslag i Skibet er ladet med af Jim Højberg

Bøgerne i serien består af selvstændige historier og de behøver derfor ikke at blive læst i rækkefølge.

I anmeldelsen af de to første bøger i serien om Ask og Ida skrev jeg: “En af de ting jeg virkelig synes godt om ved Ask og Ida-serien er, at den ikke henvender sig til et specifikt køn, men kan læses af både piger og drenge. Samtidig er begge bøger rigtig gode til at inspirere til at fortsætte legen efter bøgerne er læst. Der vil nok være nogen, der får lyst til at prøve kræfter med kodesprog eller måske selv lave en skattejagt.” Det er også gældende for disse to bøger. Her er det blandt andet legen Skibet er ladet med – og igen kodesprog og det at være spioner, som kan virke tiltalende for læserne.

Skønne bøger, som er et fint supplement til de letlæsningsbøger, der allerede findes. Det er dejligt med bøger, som kan læses af alle børn – altså bøger, som ikke har et overordnet tema som fx en sportsgren eller dyr. De fleste børn i målgruppen vil sikkert kunne identificere sig med enten Ask eller Ida.

PS. Helt personligt, så mangler jeg denne skønne hund, som var på nogle af illustrationerne i de første bøger.

Billede af: 5 af 6 stjerner /Tine5 af 6 stjerner /Tine

Bøger i serien om Ask og Ida:
1. Skattejagt
2. Klubben
3. Skibet er ladet med
4. Agent Ask og Ida Spion

Skibet er ladet med – 3
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788772148779
Udgave: 1. udg. 2020
Sider: 27

Agent Ask og Ida Spion – 4
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788772148786
Udgave: 1. udg. 2020
Sider: 27

___
Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.