Malin Askehave har store problemer, som i rigtig store. Hun er blevet lokket til Rusland af sin bror og onkel. De forgav at de skulle slutte fred og diskutere fremtiden. Men det gav en fremtid der ikke var til Malins fordel.  Hun bliver budt på en drink, og det næste hun oplever er at vågne op i et helvedeshul. Et russisk kvindefængsel, hvor hakkeorden hersker i stor stil. Her er det ikke nogen fordel at være en attraktiv, dansk forretningskvinde tværtimod. Der går ikke ret lang tid før Malin opdager at hun må kæmpe med at hvad hun har for [Læs mere..]
Indlægget Askehave 3 – Pagten blev først udgivet på .

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = ‘//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6’;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Malin Askehave har store problemer, som i rigtig store. Hun er blevet lokket til Rusland af sin bror og onkel. De forgav at de skulle slutte fred og diskutere fremtiden. Men det gav en fremtid der ikke var til Malins fordel. 

Hun bliver budt på en drink, og det næste hun oplever er at vågne op i et helvedeshul. Et russisk kvindefængsel, hvor hakkeorden hersker i stor stil. Her er det ikke nogen fordel at være en attraktiv, dansk forretningskvinde tværtimod. Der går ikke ret lang tid før Malin opdager at hun må kæmpe med at hvad hun har for at overleve opholdet her. Hun har heldigvis boksetræning at falde tilbage på.

Da hun endelig kommer ud af det forhadte hul begynder den virkelige kamp for den unge kvinde. Hvordan kommer man ud af Rusland, uden pas  og forbindelser ? Hvem kan man stole på? 

Oveni må hun finde ud af om hun i det hele taget gider kæmpe – hun har mistet alt – pt også sin værdighed. Skal hun bare lade familien overtage faderens livsværk ? Hvad med de klimaproblemer det vil give i hele verden ? 

Hjemme i Danmark ved Malins bror og onkel godt at de ikke bør tro at alting nu ordner sig – de kender Malin rigtig godt – også hendes stædighed. Malins mor, Viktoria tror at datteren er sendt på kurophold et øde sted i Rusland, men hvor længe tror hun på det ? De gør vist sig selv en tjeneste ved at kikke sig over skulderen, hellere en gang for meget, end en gang for lidt. 

 

 

 

Jakob Melander har her skrevet en fantastisk slutning på Askehave-Trilogien. Der er action på lige fra starten af og man keder sig ikke et sekund i selskab med Malin Askehave. 

Forfatteren er kendt for ikke at skåne sine hovedpersoner i de bøger han skriver, og det er bestemt også tilfældet her. Malin bliver udsat for umenneskelige prøvelser, der allerede startede i sæson 2, hvor Malins kæreste og søn blev myrdet. 

Hvis ikke man kender de første to sæsoner af serien, så skal man lige lytte/læse dem først, inden man kaster sig over sæson 3 – Pagten, men det giver lidt sig selv. Man får klart mest ud af fortællingen, hvis man kender baggrunden for det der sker. Historien om Malin & Co er en man ikke bør snyde sig selv for. Det er en fremragende thrillerserie, der passer perfekt til dem der er til action og overraskende twists. 

Til tider er der en del personer i handlingen, så man skal lige holde tungen lige i munden. 

Det er en forfriskende detalje i denne her at man allerede inden bogen kommer ordentlig i gang, ved hvem der er skurke/helte. Det hele er sort og hvidt, og man er ikke et øjeblik i tvivl om hvor sympatien skal ligge. Det kan man til gengæld ikke sige om de bipersoner der er med, der bliver holdt godt på deres intentioner – man ved ikke om de er med eller imod Malin. Hun er omgivet af fjender det meste af tiden, tror hun selv, og ofte har hun ret. 

Handlingen udspringer fra København, men man kommer meget rundt, forskellige steder på kloden. Ikke mindst i det russiske kvindefængsel, hvor læsningen giver kuldegysninger og til tider en stor klump i halsen. Forfatteren har en unik evne til at formidle de følelser, der præger de personer der beskrives. 

Fortællingen kan høres/læses på streamingtjenesten Mofibo. Lydbogen indlæses på fremragende vis af Grete Tulinius. 

Askehave 3 – Pagten er klart den bedste af de tre – Den er slet ikke til at slukke for når man først er igang. 

 

 

Jakob Melander har også skrevet : (dem der er fremhævet med blåt, er anmeldt på siden) – klik på titlen.. 

Serien om Lars Winkler : 

Øjesten
Serafine
De berusedes vej
Det bedste til mig og mine venner
De døde og de ufødte
Fjenden iblandt os

Elektra – Krimi Standalone

Askehave 1 – Forbandede blod – Mofibo Original Askehave 2 – Et hus for de døde – Mofibo Original 

 

Faktaboks: 

Titel: Askehave 3 – Pagten Forfatter: Jakob Melander Genre: Thriller – Original Forlag: Mofibo Udgivet: 2020Bedømmelse:  6 out of 6 stars (6 / 6)

Indlægget Askehave 3 – Pagten blev først udgivet på .