Vi kommer hele vejen rundt om hvordan forfatteren har lidt af depressioner, af mismod og af at bære rundt på en følelse af ikke at være god nok, til hvordan han ved hjælp af nogen forskellige teknikker kom i gang med at arbejde med sig selv og sin egen person, til et næsten helbredende forløb […]
The post – at leve livet levende af Leif Bruun first appeared on Bogrummet.

Vi kommer hele vejen rundt om hvordan forfatteren har lidt af depressioner, af mismod og af at bære rundt på en følelse af ikke at være god nok, til hvordan han ved hjælp af nogen forskellige teknikker kom i gang med at arbejde med sig selv og sin egen person, til et næsten helbredende forløb hvor man kommer helt ind under huden på forfatterens både positive og især negative sider.

Jeg indrømmer gerne at jeg personligt ikke havde hørt om Vitafakta, men jeg har da hørt om andre steder der hjælper folk på forskellig vis. Nogen mere sekt- og kultlignende end andre. Der findes steder som tilbyder folk diverse forløb i selvudvikling, men meget af det kan man hurtigt lure er lidt noget hokuspokus. Om man så syntes Vitafakta har været det er faktisk lidt ligegyldigt for her handler det for forfatteren om at han får noget ud af det rent personligt – også efter at stedet lukkede. Han har rykket sig og er blevet klogere på sig selv og sin tilværelse, og han forsøger ikke at trække en visdom eller andet ned over hovedet på læseren.

Det er befriende at han tør se sine egne svagheder og styrker i øjnene, noget bliver lidt hårdt – mest for ham selv, kan man godt mærke. Men det virker for ham og det er da inspirerende. Om han så er færdig med at udvikle sig, nej det tror jeg egentlig ikke.

Der er nogen meget konkrete beskrivelser undervejs som kan virke overvældende når man ikke kender forfatteren personligt, men det giver også en stof til eftertanke, for hvor tit er det vi tør møde os selv og andre i øjenhøjde? Vi dømmer alle, vi bedømmer alle, vi lever alle lidt med janteloven, vi har alle en mening og/eller en følelse som afspejler noget bestemt. Men vi erkender sjældent når vi føler os bedre end andre, mindre værd eller hvad den følelse nu end kan være.

En anderledes og interessant bog, men ikke en bog som rammer et så bredt publikum da den er ret specifik i forhold til at omhandle personlig og psykologisk udvikling.

Lån bogen på biblioteket

The post – at leve livet levende af Leif Bruun first appeared on Bogrummet.