Verden er gået under – i tidligere bind, hvor alskens kæmpemonstre blev sluppet løs i verdens storbyer. Nu sætter Mignola og John Arcudi tempoet gevaldigt ned og frembringer fortællingen om en amerikansk soveby hvor både folk, dyr og biler forsvinder. Afsted med Abe Sapien på som enmandshæren der skal opklare mysteriet, og han får selvfølgelig […]
The post B.P.R.D. Hell on Earth – new world af Mike Mignola first appeared on Bogrummet.

Verden er gået under – i tidligere bind, hvor alskens kæmpemonstre blev sluppet løs i verdens storbyer. Nu sætter Mignola og John Arcudi tempoet gevaldigt ned og frembringer fortællingen om en amerikansk soveby hvor både folk, dyr og biler forsvinder. Afsted med Abe Sapien på som enmandshæren der skal opklare mysteriet, og han får selvfølgelig stukket hånden i en veritabel hvepserede og snart bryder helvede løs. I skovene der grænser op til sovebyen møder han en gammel forsvunden B.P.R.D. veteran man længe havde troet død, og pludselig står de to og må bekæmpe en blæksprutteagtig kæmpeamøbe. Guy Davis, der ellers er langt bagud i forhold til andre af seriens tegnere, disker her op med sit absolut fedeste monster.

Når Mignola og John Arcudi samarbejder går det aldrig helt galt, tværtimod, og her er et eksempel på at makkerparret kan opnå det næsten sublime. Summa summarum: Albummet har en truende og langsomt fremadskridende handling hvor uhyggen gedigent opbygges skridt for skridt, og kulminerer i et brag af en afslutning der både respekterer og bevarer uhyggen, samtidig med at den forløses som kun en bedre actionfilm kan gøre det.

Lån tegneserien på biblioteket

The post B.P.R.D. Hell on Earth – new world af Mike Mignola first appeared on Bogrummet.