Spændingskurven er spændt til sit yderste, når forfatterparret Zornig og Lindholm kaster lys over samfundets skyggesider i deres populære krimier.

Med stolthed præsenterer vi tredje afsnit af BogMarkedets podcastserie Bag Ordene.

Denne gang gæster forfatter- og ægteparret Lisbeth Zornig og Mikael Lindholm vores nysgerrige, kaffe- og bogelskende vært, Jan M. Johansen.

Mikael Lindholm og Lisbeth Zornig har skrevet fire krimier sammen samt mange fag- og debatbøger hver for sig. Forfatterparrets seneste krimi hedder ‘Et ubetydeligt mord’ og blev udgivet i starten af april i år. En ny krimi er på vej i foråret 2020.

De populære krimier kan læses uafhængigt af hinanden, selv om hoved- og bipersoner til tider genses i nye rolleopsætninger i efterfølgende bøger. Varemærket i forfatterskabet er, at bøgene er velskrevne og spændende og byder på et overraskende plot.

Klassiske, eviggrønne krimidyder, men opdateret til en international verden. Omvejen bliver den korteste vej for de to socialt engagerede forfattere, hvor indignationen er drivkraft:

Nogle gange er virkeligheden så uvirkelig brutal, at man kun kan fortælle troværdigt om den gennem skønlitteraturen. Gennemgående temaer er magt og misbrug.

Men kan man skrive socialrealistisk uden at moralisere?

 

Den første podcast i serien Bag Ordene var med .

 var vores gæst i andet afsnit.

Dette podcastafsnit er præsenteret i samarbejde med HarperCollins Nordic DK.

Andre afsnit i serien Bag Ordene: