Når Bauer Media Sverige har held til at fastansætte en permanent CEO, venter der flere opgaver for ham/hende på et svensk marked, der i dag mest er venlig stemt overfor ‘Sveriges Radio’.

Dét mener svenske Bauer, der har gennemført sparepakker og reduceret antal ansatte, og løbende har betalt store summer for FM-sendetilladelser, der udløber om to år.

Bauer Medias interim CEO, Ted Johansson, der tiltrådte i august 2023, har netop forladt det private medieselskab. Han blev sidste år indsat som interim CEO efter CEO Linda Palmgren forlod audiovirksomheden.

Nu tiltræder endnu en interim direktør, der hidtil har været CFO.

– Erik Dibbern er udnævnt til interim CEO for Bauer Media Audio Sverige. Ted Johansson har forladt sin post planmæssigt, efter hans kontrakt udløb. Vi udpeger en ny CEO, når vi er klar, skriver Bauer Media UK til ’Bogmarkedet Audio’.

Hverken det svenske eller UK-kontoret ønsker at kommentere de aktuelle ledelsesmæssige forhold eller det svenske marked.

– Et skæbnesvangert år for kommerciel radio: Vi udkonkurreres af Sveriges Radio, lød overskriften for nylig på fagmediet DagensMedia.se. Opråbet kom fra den netop fratrådte direktør Ted Johansson.

Det har helt generelt været lidt op ad bakke for Bauer Media i Sverige. Man måtte lancere sparepakker, omstrukturere og reducere medarbejderstaben i 2023.

– Dertil kommer, at kommerciel radio mener, at det svenske radiomarked er ufordelagtigt. Man har hidtil betalt store summer for analoge sendetilladelser – samtidig med at andre medietyper modtager statsstøtte. Og man står med relativt lidt plads på FM-båndet, hvilket betyder ringere vækstmuligheder. Konkurrencesituationen fremover er således til fordel for public service radio, skriver Dagens Medias journalist Janne Naess, der dækker audioområdet, til ‘Bogmarkedet Audio’.

To primære kommercielle aktører mener det tilsyneladende alvorligt. For nylig meddelte både Bauer og Viaplay Radio på DagensMedia.se, at de sandsynligvis forlader det svenske marked, hvis de fortsat skal betale for analoge sendetilladelser. (Viaplay driver i alt 13 radiobrands i Sverige og Norge.)

Der er endnu ikke truffet nogle politiske beslutninger, men de er i støbeskeen. De nuværende FM-sendetilladelser udløber i 2026.


‘Bogmarkedet Audio’ er sponsoreret af Radioplayer/mereRadio og Audiodays.

svg+xml;base64,PHN2ZyB4bWxucz0iaHR0cDovL3d3dy53My5vcmcvMjAwMC9zdmciIHdpZHRoPSI1NDEiIGhlaWdodD0iMzA1IiB2aWV3Qm94PSIwIDAgNTQxIDMwNSI+PHJlY3Qgd2lkdGg9IjEwMCUiIGhlaWdodD0iMTAwJSIgc3R5bGU9ImZpbGw6I2NmZDRkYjtmaWxsLW9wYWNpdHk6IDAuMTsiLz48L3N2Zz4=