Becky Masterman er med Frygt mørket tilbage med en ny Brigid Quinn krimi efter sin succesfulde debut Route 66 morderen.
Brigid Quinn har haft et langt arbejdsliv som FBI agent. Hun er blevet stukket ned, …

Becky Masterman er med Frygt mørket tilbage med en ny Brigid Quinn krimi efter sin succesfulde debut Route 66 morderen.

Brigid Quinn har haft et langt arbejdsliv som FBI agent. Hun er blevet stukket ned, skudt på og arbejdet undercover som madding for seriemordere. Nu er hun pensioneret, bor med sin mand i forstæderne og arbejder deltid som privatdetektiv. Med sin alder og sit hvide hår er hun ikke en typisk hovedperson i en krimi, men det gør kun bogen interessant.

Brigids svigerinde er død efter et langt sygdomsforløb. Da hun går med til at have sin syttenårige niece Gemma-Kate boende i 2 måneder, er det med forbehold. Brigids familie er nemlig ikke helt normal. De har alle haft foden indenfor hos politiet, og Brigid selv er vokset op i en barsk politifamilie. Gemma-Kate er også en speciel pige, men Brigid bortforklarer det med, at hun har haft en syg mor havdelen af sit liv.

Der går ikke længe, før Brigids ellers rolige liv bliver forstyrret. Pludselig er hendes hund dødeligt syg, hendes lokale menighed bliver forgiftet, og Brigid selv føler sig utilpas nærmest konstant. Er det niecen, der langsomt prøver at tage livet af hende? Kan hun stole på en pige, der interesserer sig for at dissekere dyr og læse om giftstoffer på nettet?

Jeg syntes først, at bogen var ret forudsigelig. Det var indtil, det gik op for mig, at forfatteren havde snøret mig totalt. Jeg var ikke i nærheden af at gennemskue plottet. Man skal dog 80-90 sider ind i historien før, den rigtig tager fat. Der bliver brugt en masse linjer på at beskrive Brigids tur hjem til sin svigerindes begravelse, og hendes forhold til sin familie. Det gav en god forståelse for, hvem hun er som person, men var lidt for langtrukkent efter min smag. Når det er sagt, er bogen hurtigt læst og ikke den sidste Becky Masterman krimi, jeg kommer til at læse.

Becky Masterman: Frygt mørket, Forlaget Jentas, 256 sider, oktober 2017