David er flyttet hjem til sine forældre sammen med sønnen Ethan. Han er arbejdsløs journalist, efter at avisen, han kun nåede at arbejde for én dag, er lukket. Han bliver tilbudt et job som spindoktor for den tidligere borgmester, som agter at stille op igen – men er ikke umiddelbart så lun på samarbejdet. Hans […]

David er flyttet hjem til sine forældre sammen med sønnen Ethan. Han er arbejdsløs journalist, efter at avisen, han kun nåede at arbejde for én dag, er lukket. Han bliver tilbudt et job som spindoktor for den tidligere borgmester, som agter at stille op igen – men er ikke umiddelbart så lun på samarbejdet.

Hans mor sender ham ud til kusinen Marla med nogle færdigretter til fryseren. Marla mistede et barn, som døde ved fødslen, og siden da har hun været psykisk ustabil. Hun har tidligere forsøgt at stjæle et nyfødt barn på det hospital, hvor hendes mor er direktør. Da David kommer ud til Marla, har hun et barn hos sig – Matthew, som hun påstår, er blevet afleveret af en engel. Marla kan ikke beskrive englen, da hun lider af ansigtsblindhed (sjovt nok er det den anden bog i denne måned jeg har læst, hvor hovedpersonen lider af denne sygdom – som jeg i øvrigt aldrig havde hørt om før).

I en lomme i en klapvogn i Marlas hjem ligger en brochure med en adresse – på adressen ligger Matthews mor myrdet. Er Marla involveret i mord? – hun bliver naturligt nok mistænkt, fordi hun har barnet.

David aftaler med sin moster, Marlas mor, at han skal forhøre sig lidt omkring for at hjælpe Marla, og som journalist finder han snart frem til flere relevante personer.

Samtidig er Berry Duckworth fra politiet sat på sagen. Han har mange andre sager i gang, f.eks. er 23 dræbte egern hængt op til skue i en park, der er sket flere voldtægtsforsøg i området ved universitetet, og i en forlystelsespark er der fremsat trusler – i disse sager er tallet 23 gennemgående, men hvad er sammenhængen, hvis der er en? Samtidig ”jages” også han af den tidligere borgmester, der ønsker et samarbejde.

Bogen er ikke specielt ”skarp” – der er flere steder gentagelser og unødvendige oplysninger. F.eks. her på side 146 ”…sagde Agnes Pickens, da hun, hendes mand, Gill, og deres datter, Marla, gik ind hjemme hos dem selv”. Læseren er for længst præsenteret for familien, og der er ingen grund til igen at beskrive relationerne imellem de tre.

Der er rigtig mange sager i gang i denne bog, flere end jeg har nævnt, alt for mange efter min mening – og rigtig mange personer at forholde sig til. Den bliver først rigtig spændende til sidst, der var absolut ingen problemer med at holde pauser undervejs. Det værste er, at kun sagen om det forsvundne barn opklares, de mystiske sager, hvor tallet 23 indgår samt mordet på Matthews mor er fortsat uopklaret ved bogens slutning. Jeg føler mig lidt ”snydt”.

Lån bogen på biblioteket