Filmrettighederne til ’De bedste familier’ er sikret af produktionsselskab, der står bag TV 2-hitserie

På sin hjemmeside oplyser forlaget Gutkind, at rettighederne til forfatter Kim Blæsbjergs seneste bog, De bedste familier, er blevet sikret af produktionsselskabet Apple Tree med henblik på at lave den til en tv-serie. Bogen udkom på Gutkind tilbage i februar, og har siden høstet flere fine anmeldelser i landets store dagblade.

Apple Tree står bag serier som Dansegarderoben, som kørte på TV 2 tidligere i år, og den kommende DR-serie Hændelser ved vand, der er baseret på Kerstin Ekmans roman af samme navn.

– Jeg har stor tiltro til, at De bedste familier vil være i rigtig gode hænder hos Apple Tree, og at de kan skabe en stærk og vigtig tv-serie, fortæller forfatteren og fortæller videre, at han glæder sig utrolig meget til at følge processen.

– Efter at have læst Kim Blæsbjergs fantastiske bog indså vi hurtigt, at her lå et stykke danmarkshistorie, som bør fortælles til et bredt publikum. Kim har skabt nogle levende og meget nuancerede karakterer, der i den grad vil kunne omsættes til en spændende og mangefacetteret tv-serie. Historien taler direkte ind i vores tid og ind i diskussioner om klasse, klima og identitet. Superaktuelt og perspektiverende. Det er en fortælling, der bare venter på at blive fortalt til alle dansker, udtaler Producer Dorthe Riis Lauridsen og direktør Piv Bernth om projektet.

Jacob Søndergaard, Gutkind Forlags adm. direktør, ser frem til, at den vigtige beretning nu kommer endnu bredere ud:
– Kim Blæsbjergs De bedste familier er en væsentlig roman i egen ret, men også et bidrag til samfundsdebatten og et tiltrængt opgør med den toksiske tavshed omkring kemifabrikken Cheminovas giftudledning. At denne fortælling nu bredes videre ud som tv-serie er ikke bare glædeligt, men også vigtigt. Apple Tree Productions har fra første færd forstået Kims ambitioner med romanen, og på Gutkind er vi overbevist om, at overførslen til et andet medie vil ske på bedste vis.

I opslaget nævens det ligeledes, at De bedste familier ifølge forlaget har solgt 25.000 eksemplarer.

Foto: Lea Meilandt