Hannah er 25 år og har lige fået afslag på et job som lærer. Det var ellers det, hun havde håbet at kunne ”falde tilbage på”, når nu 7 års studier på universitetet er slut. …

Hannah er 25 år og har lige fået afslag på et job som lærer. Det var ellers det, hun havde håbet at kunne ”falde tilbage på”, når nu 7 års studier på universitetet er slut.

Allerhelst vil hun læse bøger, skrive – være forfatter. Men resten af familien kan ikke rigtig forstå Hannahs valg, når hun nu kunne få sig et godt job og tjene gode penge. Hvad skal man med kunsthistorie og gamle klassikere?

En dag får alle i familien en fin invitation. De anmodes om at komme på besøg hos en ældre onkel, som ingen rigtig kender. Han er noget af en outsider, men har ingen børn, så Hannahs familie ser muligheder i at ende som arvinger til onklens formue. Besøget kommer til at ændre Hannahs liv, for da onkel Donald dør, er hun nævnt i testamentet, men det er ikke helt så ligetil.

For at få arven skal Hannah udføre en række opgaver og gennemføre dem i en bestemt rækkefølge. Opgaverne administreres af Onkel Donalds personlige assistent Alec.

Hannah flytter ind i det store hus og lærer igennem opgaverne både Onkel Donald, men også sig selv at kende. Opgaverne er en skøn blanding af små fine øjeblikke, til de mere udfordrende, hvor Hannah virkelig udfordrer sig selv. Undervejs er der også forhindringer af forskellige slags, men i sidste ende falder en masse brikker på plads i Hannahs liv.

Bogen er skrevet af Beth Corby og er i den lette genre, der bare kan sluges i en mundfuld. Det er en skøn bog om at tage chancer, stole på sig selv og andre og selvfølgelig tilsat en god portion forviklinger, romantik og humor. Helt perfekt til en god læsestund på sofaen, med en kande the indenfor rækkevidde.

Beth Corby, En sidste vilje, Palatium Books, 338 sider, på dansk ved Camilla Engkjær Laursen, November 2020