Som skilsmisseforælder er jeg altid i tvivl om, hvorvidt jeg gør det godt nok. Trives mine drenge, og har jeg samlet op de rigtige steder og på de rigtige tidspunkter? Her leverer forfatterne Bettina Lundshof, …

Som skilsmisseforælder er jeg altid i tvivl om, hvorvidt jeg gør det godt nok. Trives mine drenge, og har jeg samlet op de rigtige steder og på de rigtige tidspunkter? Her leverer forfatterne Bettina Lundshof, Camilla Semlov og Sofie Pihl bogen Mine forældre er skilt som et redskab til både os forældre, men også fagpersonale til få talt om nogle af de ting, der kan være svære at tale om, når mor og far ikke længere er sammen.

Med afsæt i 10 forskellige illustrationer kan man stille barnet nogle enkle spørgsmål om barnets loyalitet, skyldfølelse, mulige forældrekonflikter, hverdagen, barnets tanker, følelser og spørgsmål. Spørgsmålene er enkelt formuleret og nemme at forholde sig til. Bogen er skrevet som et hjælperedskab til en samtale med børn mellem 4 og 10 år om det, der kan være svært at tale om. Hvert kapitel indeholder 3-5 åbne og afgrænsede spørgsmål samt en illustration.

Jeg er overbevist om, at alle de midler, vi kan få til at tale med vores børn, er en gave. Jeg vil nok ikke benytte mig af de i bogen forvejen nedskrevne spørgsmål i punktform, da en samtale om skilsmisse efter min mening skal være naturlig og ikke føles som et forhør. Jeg kan ikke se mig selv læse spørgsmålene højt for mine børn, uden at det vil virke kunstigt. Men at bruge enkle af dem i en naturlig dialog vil virke for mig.

Mine børn er alle over 10 år, og bogen er ikke målrettet den aldersgruppe. Nogle af de ordvalg, der er brugt til spørgsmålene, egner sig efter min mening til ældre børn, og derfor ville jeg omformulere sætningerne i forhold til en samtale med yngre børn.

Bettina Lundshof, Camilla Semlov & Sofie Pihl: Mine forældre er skilt, Cozy Press, 50 sider, februar 2020