“Hvis du er berømt, er der ingen ,der kigger på dig som et menneske længere. Du bliver offentlighedens ejendom.” – Beyoncé, 2014   Ikke mange mennesker vil undre sig over, hvem Beyoncé er. Hun har skabt sig et liv i pop-branchen, brilleret med sang og koreograferet dans og har i løbet af de mange år i […]
The post Beyoncégrafika af Chris Roberts first appeared on Bogrummet.

“Hvis du er berømt, er der ingen ,der kigger på dig som et menneske længere. Du bliver offentlighedens ejendom.” – Beyoncé, 2014

 

Ikke mange mennesker vil undre sig over, hvem Beyoncé er. Hun har skabt sig et liv i pop-branchen, brilleret med sang og koreograferet dans og har i løbet af de mange år i rampelyset og så støttet bandt andet politisk aktivisme, filantropi og feminisme. Vi forbinder i dag popikonet Beyoncé, som en trendsættende, feisty og talentfuld kvinde. Men hvor mange af os kender egentlig hendes rejse til toppen? Hvem er kvinden bag al glamouren og det blændende smil.

 

Chris Roberts har skabt denne grafiske biografi om Beyoncé, hvor der i detaljer fortælles alt fra Beyoncé’s usikre barndom med mobning, forholdet til forældrene, der gav hende den nødvendige mængde af frihed og support, opstart og succes med pigegruppen Destiny’s Child, og frem til solo-karrieren, ægteskabet med Jay-z, børn og den stadig opadgående kurve på succes-grafen.

Beyoncé har haft sine ups and downs, og hun har udtalt, at hvis der er en ting, hun vil satse på, så er det hende selv. I en alder af 7 år, vækkede hun stor begejstring hos det lokale publikum, hovedsageligt bestående af sin familie og skolens elever og lærere – og da flere bemærkede hendes usikkerhed der forsvandt på scenen samt den usædvanlige klang og tone barnet havde, indså forældrene (Knowles-parret), at Beyoncé er født til at performe og stå på en scene og gøre sit. Og dér står hun stadig den dag i dag – elsket og hyldet af den imponerende mængde af fans, hun har fået sig gennem årene.

 

Bogen er opbygget kronologisk omkring Beyoncés liv og frem til nutiden. Der er mange kurver blandt andet statistikker over hendes grammy nomineringer, hendes hit-sange, vokal-rangeringen og så meget andet. Derudover har forfatteren også givet nogle sammenligninger mellem Beyoncé og andre kvindelige sangere, så man kan relatere til eksempelvis sangernes højde, indtjening og navne. Der er brugt mange flotte arkivbilleder, og det gør, at bogen bliver grafisk levende. Jeg synes, der er mange fine detaljer i kapitlerne, og man får et fint indblik i, hvordan Beyoncé startede op og kom frem til den store scene, hvor hun er i dag.

Lån bogen på Bibliotek.dk

 

The post Beyoncégrafika af Chris Roberts first appeared on Bogrummet.