I Biavlerens datter føler vi to parallelle historier. Der er historien om Grace, og hendes ungdom i England i tiden op til anden verdenskrig. Hun bor alene sammen med sin far, og bruger det meste af tiden sammen med naboens dreng, Freddie, mens hun drømmer om godsejerens søn. Den anden historie foregår i 1970’ernes USA, […]

I Biavlerens datter føler vi to parallelle historier. Der er historien om Grace, og hendes ungdom i England i tiden op til anden verdenskrig. Hun bor alene sammen med sin far, og bruger det meste af tiden sammen med naboens dreng, Freddie, mens hun drømmer om godsejerens søn.

Den anden historie foregår i 1970’ernes USA, hvor Grace har slået sig ned sammen med sin mand og fået datteren Trixie. Trixie er ung og forelsket, men opfører sig ikke helt som ærbar ung pige burde – i hvert fald ikke hvis man spørger hendes far. For at falde for en ung engelsk musiker, og endda stikke af på weekendtur med han, er noget der skaber sladder i lokalsamfundet.

Bogens titel er snedig, da den kan referere til begge bogens hovedpersoner. Både Grace, hvis far var biavler og lærte hende om biernes verden, og Trixie, idet Grace selv ender med at blive biavler. Derudover er bogen en smuk kærlighedshistorie i flere dele, både fortid og nutid, som flettes sammen på elegant vis. Bogens parallelle historier bygges langsomt op, som man følger både Grace og Trixie gå fra at være unge til voksne. Er man til velkomponerede kærlighedshistorier, kan jeg derfor klart anbefale Biavleres datter.

 

Anmeldereksemplar

Lån bogen på biblioteket