”Spruttebogen” har en fantastisk historie bag sig. Sprutter bliver hæklet af frivillige over hele verden, men begyndte som indsamling i Danmark. De bliver lavet til neonatalafdelinger på de danske hospitaler, hvor for tidligt fødte børn …

”Spruttebogen” har en fantastisk historie bag sig. Sprutter bliver hæklet af frivillige over hele verden, men begyndte som indsamling i Danmark. De bliver lavet til neonatalafdelinger på de danske hospitaler, hvor for tidligt fødte børn modtager en sprutte, der med et stort blødt hoved og lange arme kan minde barnet om moderens navlestreng og på den måde være en genkendelig kilde til tryghed og ro. De hæklede sovedyr virker nu også til min datter på 4 år, som nyder at putte sig ind til den.

Konceptet er så fantastisk, og bogen er farvestrålende, motiverende og indeholder fine forklaringer af, hvorfor sprutter er så gode for nyfødte. Det vil sige, at bogen indeholder baggrundsviden fortalt på en tilgængelig og nem måde, og samtidig får du instruktion i selv at lave sprutterne og selv give dem et personligt udseende.

Derudover doneres der 5 kr. til Spruttegruppen ved hver bog, der bliver købt, og det er en god måde at bidrage til et betydningsfuldt arbejde.

Bare at se på bogen er en kilde til glæde for min datter, for farverne er så sprudlende, og de forskellige former og udtryk på sprutterne giver os mange grin. Min datter elsker at kigge i Spruttebogen med de nuttede hæklede og strikkede dyr – hun var så heldig at modtage den sammen med en hæklet sprutte, hvilket også var meget heldigt for mig, for jeg er ikke ret god til håndværk. Men det er planen at give mig i kast med hæklingen af en sprutte som et efterårsprojekt, for det ser ikke ud til, at det er så svært at følge opskrifterne, så hvis jeg kan, kan alle.

Spruttebogen, Alvilda, 40 sider, udgivet 27. april 2017