Simon er en ung fyr, der er på klassetur på Kronborg. Turen går ikke helt som forventet og slottet bliver belejret af den mystiske hær Pyre, der med general Grier og bæstet Fenris, varsler begyndelsen …

Simon er en ung fyr, der er på klassetur på Kronborg. Turen går ikke helt som forventet og slottet bliver belejret af den mystiske hær Pyre, der med general Grier og bæstet Fenris, varsler begyndelsen på en ny æra.

Simon og hans veninde Emine, stikker af og forsøger at gemme sig ved statuen af Holger Danske og da statuen kan flyttes, finder de et bælte, der viser sig at være ret vigtig. Simon tager bæltet på og er pludselig som forvandlet. Bæltet har gjort Simon til en superhelt med svulmende muskler og superkræfter. Måske kan Simons nye kræfter bruges, til at bekæmpe Fenris og ødelægge generalens planer.

Simon er med bæltets kræfter blevet til superhelten Skjold.

Simon klarer udfordringen og da han efterfølgende tager bæltet af, er han igen bare Simon. Men faren er ikke helt drevet over og inden længe er der igen brug for Simons superkræfter. De superkræfter han kun har, når han har bæltet på. Men hvad kan der ske, hvis bæltet er væk…

Bøgerne om Skjold er den del af superheltegruppen De unge helte. Tidligere er der udkommet bøger om Ghost, Medusa, Nordlys og nu også Skjold. Der udkommer løbende bøger i serien og bøgerne egner sig rigtig godt til mellemtrinslæsere, der kan lide magisk realisme.

Serien om Skjold er skrevet af Bjarke Schjødt Larsen og illustreret af Kristian Eskild Jensen. Indtil videre er der udkommet: Den første kamp og De udødelige.

Bjarke Schjødt Larsen, Skjold, Alvilda, 90 sider, 2019