[anmeldereksemplar] Blodigt opgør er skrevet af Jesper R. Pein Pedersen og har et lixtal på 25. Bogen er primært rettet mod 5. til 7. klasse og er skrevet med et højt tempo til de lidt mere utålmodige unge. Bogens bagsidetekst: “Ebbes mor skal hænges! Det har den onde herremand bestemt efter en katastrofal dårlig høst.… Read More Blodigt opgør af Jesper R. Pein Pedersen

[anmeldereksemplar]

Blodigt opgør er skrevet af Jesper R. Pein Pedersen og har et lixtal på 25. Bogen er primært rettet mod 5. til 7. klasse og er skrevet med et højt tempo til de lidt mere utålmodige unge.

Bogens bagsidetekst:

“Ebbes mor skal hænges!

Det har den onde herremand bestemt efter en katastrofal dårlig høst. Ebbe er i chok og helt ude af sig selv, men han har en plan, der skal forhindre moderens død. Planen medfører, at Ebbe dræber en af herremandens soldater, og det får alvorlige følger for drengen, som nu må kæmpe en ensom kamp for at overleve. Pludselig får Ebbe dog hjælp fra uventet side, og det bliver starten på et blodigt opgør mod egnens mørke kræfter … Spørgsmålet er bare, om Ebbe og hans venner overhovedet har en chance?”

Billede af: Blodigt opgør af Jesper R. Pein PedersenBlodigt opgør af Jesper R. Pein Pedersen

Mit førstehåndsindtryk af Blodigt opgør var et historien nok henvendte sig til de større børn. Her tænkte jeg b.la på bogens forside, titel og bagsidetekst. Dette fik jeg også ret i for Blodigt opgør er en actionpakket historie, som ikke undlader at personerne kommer til skade.

Det er ret lang tid siden, at jeg sidst har læst en bog med et forholdsvis lavt lixtal, derudover er jeg heller ikke den person, som bogen primært er henvendt til, men alligevel synes jeg at Blodigt opgør er en nervepirrende og spændende bog. Den er ret letlæst og hurtig, men den indeholder alligevel ret meget action og handling. Jeg er også sikker på, at Blodigt opgør vil ramme en hel speciel gruppe af læsere, som normalt ikke finder læsning specielt interessant. Her tænker jeg især på drenge i alderen 11-14 år, som sikkert vil synes, at det hårde historiske tema, som bogen har er spændende. Men historien kan også sagtens læses af piger. Jeg synes det er fedt, at Jesper R. Pein Pedersen har skrevet en bog, som kan ramme lige netop denne gruppe.

Helt personligt vil Blodigt opgør nok ikke lige være mit førstevalg. Jeg kan godt lide bøger med karakterer, som har en grundig personbeskrivelse. Jeg synes selv at karaktererne i en bog er noget af det vigtigste og jeg kan godt lide at finde en udvikling hos disse samt kende personernes baggrund. Men fordi Blodigt opgør kun er på 56 sider er det begrænset, hvor dybt man kan gå med personbeskrivelser. Derudover synes jeg også, at handlingen også gik rigtig hurtigt, hvilket selvfølgelig også er meningen, men at det hele bare flyver afsted, er nok ikke lige mig. Til gengæld er spændingen i Blodigt opgør konstant i top og den har egentlig også nogle ret interessante og set med historiske øjne – vigtige temaer. Her taler jeg b.la. om heksebrændinger, undertrykkelse og oprør.

Helt generelt synes jeg at forfatteren Jesper R. Pein Pedersen har gjort et godt stykke arbejde med at skrive Blodigt opgør. Jeg ved også, at bogen er begyndelsen på en serie, hvilket jeg synes er ret fantastisk, da jeg tror historien vil fange mange ældre børn/unge. Desværre er jeg ikke helt en af dem, men jeg synes alligevel, at bogen fortjener 4 stjerner.

Billede af: 4 af 6 stjerner /Klara4 af 6 stjerner /Klara

Forlag: Fabulas
ISBN: 9788797220108
Udgave: 1. udg. 2020
Sider: 56

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.