Traditionen tro præsenterer danske forlag deres efterårs- og juleprogram hos os. Denne gang Alhambra

For fem år siden kom de første oversatte romaner på forlaget Alhambra, forlagshuset Frydenlunds litterære imprint. I dette forår blev Alhambras udgivelseslinje så udvidet til også at omfatte dansk skønlitteratur, og vi kan her i efteråret byde på både en humoristisk nyklassiker, en bornholmerkrimi, en poetisk samtidsroman – og en genopdaget feministisk klassiker.

Alhambra lagde i foråret helt symbolsk ud med Dan Turèlls Alhambra Blues på forfatterens 75-års dag. Første danske romanudgivelse var Flemming Jensens politiske satire over dansk indvandrerlovgivning, Kongen af Malmø, og netop Flemming Jensen vender i efteråret tilbage med en ny, gennemrevideret udgave den humoristiske nyklassiker Vejledning i sælfangst (solgt i over 100.000 eksemplarer!) – tolv morsomme fortællinger om kultursammenstødet i Grønland, som ikke er blevet mindre aktuelt siden bogen første gang udkom i 1975.

For nylig debuterede den populære børne- og ungdomsforfatter Kirsten Sonne som voksenforfatter med bornholmerkrimien Den vilde, der handler om udsættelse af vilde bisoner på klippeøen – et rewilding-projekt, der deler vandene i en grad, så nogle åbenbart er parat til at slå ihjel …

Den prisbelønnede og anmelderroste forfatter Laila Ingrid Rasmussen udsender sin poetiske roman En dag ved havet – en flerstemmig fortælling om livet selv. Et værk, der ikke fortier døden, men ikke desto mindre er fyldt til bristepunktet med liv.

Endelig byder vi på en genopdaget klassiker: brevromanen Kvindehjerter, som Karin Michaëlis skrev sammen med ingen ringere end skuespilleren og den senere teaterdirektør Betty Nansen. Romanen, der foregriber moderne feministisk litteratur, udkom anonymt i 1910 og blev en skandalesucces. Nu udkommer den for første gang i begge forfatteres navne – og med forord af en af de yngre forfattere, der er blevet sammenlignet med Karin Michaëlis: romanforfatteren Kristina Stoltz.

Læs også: BØGERNES HØJSÆSON: Forlaget Zara

Er I som forlag også interesseret i at fortælle om jeres bogefterår og måske løfte lidt af sløret for, hvad der skal ske i 2022, så tøv ikke med at sende tekst og billede til jesper@bogmarkedet.dk