Vi er trådt ind i bogelskerens festtid. I dag fortæller Karen Kristensen om et spændende efterårsprogram.

For Arvids slutter bogsæsonen 2019 med to litterære begivenheder.

Den første begivenhed er ikke kun litterær, den er også royal. Den 6. november overrækker prinsesse Marie de frankofone ambassadørers pris til Gaël Faye for romanen ‘Lille land’. Den bygger på hans opvækst i Burundi som søn af en fransk far og en mor, der er tutsi.

Det er en gribende beretning om en lykkelig barndom, som slutter i det øjeblik, da morens familie bliver offer for folkemordet i Rwanda. ‘Lille land’ udkom i 2017 og er en evig påmindelse om en skrøbelig verden. 

   

Den næste begivenhed er Bogforum, hvor man kan møde Abdellah Taïa, som er aktuel med sin femte bog på dansk, ‘Det langsomme liv’. Her beskriver han, hvordan livet som araber i Paris har ændret sig efter terrorangrebene. En nabokonflikt udarter, og politiet tilkaldes.

Da politiet dukker op, mener Mounir at genkende Antoine. Men eksisterer Antoine? Og hvor går grænsen mellem fiktion og virkelighed? ‘Det langsomme liv’ handler om at være lukket ude af samfundet, om identitet og om kærlighed.

Mød Abdellah Taïa på Hvid Scene fredag den 15. november kl. 16.45.

 

Børnene har vi ikke glemt!

‘Koalas filosofi’ er en vidunderlig smuk bog om livets store spørgsmål: hvorfor er tiden dyrebar, hvad betyder medfølelse, hvordan kommer man igennem tabet af en nærtstående ven, skal man tro på sine drømme?

Idéen med billedbogen ‘Et sted i verden lige nu’ er at få barnet til at slappe af ved at fokusere på det, der sker et andet sted lige nu, og som er trygt og godt og skubber tanker væk som kan gøre barnet uroligt.

Dyrene i stalden praler af deres tip-tip-tip-oldeforældres indsats, da et særligt barn blev født i en stald. Undtagen Petrine, for der var ingen grise. Se det i øjnene, siger de andre, grise er ikke noget værd. Nedbøjet går Petrine ud i snevejret og sværger aldrig at vende tilbage. Men så sker der noget, som ændrer hendes beslutning, og som får de andre dyr til at indse, at grise er meget værd!

‘Petrines gave’ er en anderledes og meget rørende julefortælling. Kan læses året rundt!