Traditionen tro præsenterer danske forlag deres efterårs- og juleprogram hos os. Forlaget EC Edition fortæller

EC Edition har netop udgivet den fantastiske roman Ti minutters stilhed af italienske Claudio Fava. Det er en stærk, poetisk og velskrevet historie om fascisme og diktatur og det at sætte sig op mod overmagten og ofre alt, for det du tror på. Kommer snart som lydbog. Internationalt arbejdes der på en spillefilm.

Efter at være udkommet som trykt bog og ebog er de to første bind i en krimiserie af Frank Sebastian Hansen – De forsvundne og Helvedesgabet – nu udkommet som lydbøger på Mofibo, og begge titler er braget gennem lydbogsmuren. Eks. blev der lyttet mere end 50.000 timer – det svarer til 4800 bøger – til De forsvundne på blot den første måned!

I år sender vi fire rigtig gode fagbøger ud til læserne. Mavebogen af Hilde Østby handler om kvinders kropsforagt og selvhad. Det er ikke en selvhjælpsbog, men en personlig beretning om 30 års mavehad, en antislankebog og en hyldest til livet og kærligheden. Penis af den norske urolog Sture Pilskog er den bog om mandens underliv, som har været savnet på markedet i mange år. Han kalder den myter og sandheder om mandens vigtigste værktøj.

En middag i Rom er en helt unik fagbog om gastronomi, kulturhistorie, verdenshistorie o.m.a. Det er en original form Andreas Viestad har fundet, og bogen er både velskrevet, informativ og tankevækkende. Gennem et måltid i Rom tager Andreas Viestad os med på en kulinarisk rejse i historien. Det handler om, hvordan en lille by inde i landet blev verdens største imperium, om smagen af grillet kød, der gjorde os til mennesker, om den milde rus fra en halv flaske vin, den sød-sure smag af mafia og slaveri og jagten på den oprindelige pasta carbonara. Tankevækkende og underholdende om smagene, der formede historien.

Sidste bog vi udgiver dette efterår er en ny selvbiografi af SAS-soldaten, adventure-eksperten, tv-værten og spejdernes øverste chef, Bear Grylls, der har mere end 1,2 milliarder seere verden over til sine adventure-programmer. Grylls tager i Never give up læserne med ind bag scenerne i Man vs. Wild; den tv-serie, som for alvor satte gang i hele adventure-branchen. Han giver også et unikt indblik i, hvordan det er at tage ud i vildmarken sammen med præsident Obama, Roger Federer og Julia Roberts, blot for at nævne nogle få af de globale superstjerner, der har været gæster i Running Wild. Og så fortæller han ærligt om sine egne kampe med angst og manglende selvværd.

En bog, der har overrasket os i år med store salgstal, er genudgivelsen af Stig Dalagers roman om Søren Kierkegaard – Øjeblikkets evighed. Romanen rejser med Kierkegaard en række eksistentielle spørgsmål og en række spørgsmål omkring Kierkegaards egen måde at være i verden på – og tænke på. Centralt står Kierkegaards forhold til kærligheden – både den erotiske og den religiøst forståede – og til døden og hans flertydighed. Kierkegaard er hot for tiden, men romanen er også fremragende.

Foto: Kirsten Adler

Er I som forlag også interesseret i at fortælle om jeres bogefterår og måske løfte lidt af sløret for, hvad der skal ske i 2022, så tøv ikke med at sende tekst og billede til jesper@bogmarkedet.dk