Traditionen tro præsenterer danske forlag deres efterårs- og juleprogram hos os. Denne gang Forlaget Albert og Svane & Bilgrav

Hvordan ser efterårets udgivelsesprogram ud hos jer?

Vi udgiver fire nye voksenbøger på Svane & Bilgrav. To af dem er allerede ude, og de er begge blevet rigtig godt modtaget af boghandlere og bogkøbere. Det drejer sig om Bogen du vil ønske dine forældre havde læst og Usynlige Kvinder, som begge er bøger, der giver noget at tænke over. Den første handler om de vigtige relationer, der binder os sammen som mennesker, den anden om det skel, der er imellem kvinder og mænd, når det handler om de data, verden designes på basis af. Usynlige kvinder er en øjenåbner af rang, som medierne har fået øje på, og der vil blive bragt interviews med forfatteren i magasiner og dagblade i de kommende uger.

Utæmmet er en sjælfuld, oprørsk og øm erindringsbog – og et wake-up call. Det er historien om en kvinde, der lærte, at en ansvarlig mor ikke er hende, der langsomt dør for sine børn, men hende, der viser dem; hvordan man lever livet fuldt ud. Hende, der stoler nok på sig selv til at sætte grænser, stifte fred med sin krop og sætter sine sande instinkter fri.

Matt Haigs Midnatsbiblioteket er en rigtig vinterroman, der indbyder til eksistentielle tanker i et varmt sofahjørne: ”Hvad ville du gøre anderledes, hvis du fik chancen for at ændre de beslutninger, du fortryder?” Bogens hovedperson, Nora Seed, vil gøre en ende på sit trøstesløse liv, men lander så i Midnatsbiblioteket, hvor hun får muligheden for at leve ethvert andet liv, hun kunne have levet, hvis hun havde handlet anderledes. Nu er dilemmaet: Med et uendeligt antal muligheder, hvordan finder man så det perfekte liv?

Med denne bog adresserer Matt Haig de tanker og fortrydelser, som mange mennesker, særligt mange unge, tumler med. Bogen har vakt opsigt over hele verden, og den har fået helt usædvanlige 226.000 femstjernede ratings på Goodreads – og blev valgt som Årets Roman ved Goodreads Choice Awards 2020, læsernes egen bogpris.

Også vores børnebogsforlag, Forlaget Albert, har spændende nyheder; blandt andet byder vi på bog nr. 20 og 21 i serien Små mennesker STORE DRØMME. Det er Malala Yousafzai og John Lennon, der kommer med i familien.

De får følgeskab af Vi redder liv, en inspirerende billedbog om virkelige mennesker med livreddende jobs, illustreret af talentfulde Ana Albero, hvis streg også pryder bøgerne om David Bowie og Coco Chanel. Den smukke Sænk farten bringer sine læsere i nærkontakt med naturens mirakler gennem 50 historier, og sænker samtidig pulsen. Den kommer derimod op igen ved mødet med Drengen de kaldte Jul, alletiders julehistorie for de 8-12 årige om selveste julemanden, fuld af spænding, magi og humor. Bogen er netop blevet filmatiseret og får premiere på Netflix sidst i november, så den har alle muligheder for at blive en af årets store julefortællinger.

Hvilke udgivelser venter I jer mest af?

Vi glæder os meget til at udgive de to bøger af Matt Haig. Både Midnatsbiblioteket og Drengen de kaldte Jul vil få ekstra opmærksomhed i december måned. Matt har en uforlignelig evne til at skrive empatisk og i øjenhøjde med børn, unge og voksne, så han har noget at sige til alle aldre – vi håber, at danske læsere vil blive lige så begejstrede for hans bøger, som vi, og resten af verden, er blevet.