Traditionen tro præsenterer danske forlag deres efterårs- og juleprogram hos os. Denne gang fortæller Forlaget Apuleius’ Æsel.

Vi er et lille forlag, der bestræber os for at udgive litteratur (prosa) af høj kvalitet, og vi holder meget af bøger med kant, bøger som måske ikke altid er helt nemme at gå til, men som ved nærmere bekendtskab åbner op for flere verdener.

Vi har i år udgivet Fernando Arrabals Galskabens sten – en samling korte, surrealistiske prosastykker, som beskriver en indre rejse i fortællerens underbevidsthed. Bogen præsenteres på Bogforum.

Den usynlige hånds leg af den finlandssvenske kunstner og forfatter Mona Leo er en bog om eventyrenes symbolik og om Leos legendariske dukketeater, som hun turnerede med både i Finland og udlandet. Hun lavede selv sine marionetdukker, som kan ses på Teatermuseet i Helsinki.

Blixen-kenderen Jørgen Stormgaard er udkommet med en ny roman, En anden verden, på vores forlag. Det er en slægtsroman som tager udgangspunkt i det fynske gods Forhaabningsholm, men en del af handlingen udspiller sig også i Argentina i begyndelsen af 1900-tallet. Romanen har fået en god modtagelse i lighed med Stormgaards debutroman Fortællersken.

 Vores nyeste udgivelse er den kendte finlandssvenske forfatter Christer Kihlmans selvbiografiske roman Alle mine sønner. Den handler om forfatterens rejse til Argentina i 1976, hvor han møder en taxi boy, som han bliver dybt fascineret af, og på trods af deres forskellighed udvikler de et stærkt venskab. Kihlman er en skarp iagttager, og bogen giver mange interessante refleksioner om kulturkonflikter og kærlighed. Et kig ”bag facaden” i det argentinske samfund.

Vi udgiver også et litteraturtidsskrift, Lucius, som hidtil er udkommet to gange om året og med et specifikt tema for hvert nummer. Sidste nummer har ”Novellen” som tema med mange interessante bidrag om novellegenren, bl.a. en artikel om Dekameron, samt fem noveller af hhv. Silvina Ocampo, Jackson Biko, Anne-Marie Berglund, Mehis Heinsaar og Thomas Alexander Jensen.

Forrige nummer af Lucius handlede om Buenos Aires i litteraturen med bidrag af bl.a. Ditlev Tamm, Per Aage Brandt m.fl.

Næste nummer af Lucius udkommer i september 2022 og har som tema ”Helsinki i litteraturen”.

I det nye år glæder vi os især til at udgive novellesamlingen Cornelia foran spejlet af argentinsk litteraturs ”grande dame” Silvina Ocampo (1903 – 1993), som aldrig før er blevet udgivet i Danmark. Hun er en typisk repræsentant for den absurde skrivestil, der kendetegner mange forfattere fra området omkring La Plata-floden (Argentina og Uruguay).

Vi har også fået et interessant manuskript til en pandemisk dagbog, som pt. er under udarbejdelse, og som vi derfor endnu ikke vil omtale nærmere, men som vi også glæder os til at udgive.

På Bogforum vil vi præsentere flere af vores udgivelser på stand C2-034.

Læs også: BØGERNES HØJSÆSON: Arvids

Er I som forlag også interesseret i at fortælle om jeres bogefterår og måske løfte lidt af sløret for, hvad der skal ske i 2022, så tøv ikke med at sende tekst og billede til jesper@bogmarkedet.dk