Traditionen tro præsenterer danske forlag deres efterårs- og juleprogram hos os. Denne gang fortæller Forlaget Krabat

KRABAT udgav 17 bøger i 2021. Mange af dem blev udgivet i forbindelse med Fantasyfestivalen i Esbjerg i september. Især to af disse bøger fik stor opmærksomhed blandt de unge: Urværkerne 1 – Kuppelbyens Hemmelighed af Stine Bahrt, der er en dystopisk steampunk historie og Skæbnekløver 1 – Stjernedrømme af Mikkel Wendelboe, der er et rumeventyr med pirater og magi. Begge bøger er blevet rost af anmelderne for deres særlige måde at anvende fantasy på.

For de lidt yngre læsere har efteråret budt på Verdenen Nedenunder af Kasper Lapp, en finurlig fabel der vender helteperspektivet på hovedet, Evighedens Terninger 1 og 2 af Bjarne Nordberg Pedersen og Frostbid af Helle Perrier, en Klodebog hvor læseren selv vælger handlingen.

Forlaget har også en julehistorie for unge, Vinterherrens Arving af Casper Richter, hvor gamle myter og legender kommer til live.

Til Bogforum udkom årets sidste to bøger. En antologi baseret på nordisk folketro, hvor 23 forfattere har givet deres bud på en nyfortolkning af ældgamle sagn og fortællinger. Den anden udgivelse er KRABATs nyeste Klodebog Den Grå Planet skrevet af Helle Perrier og med bidrag af Tanja R. Bisgaard om FN’s Verdensmål. På Bogforum gik de to forfattere på Børnescenen sammen med vinderen af forlagets klimakonkurrence, René Toft, der har skrevet Solstorm, for at tale om klimafiktion for børn og unge.

De næste udgivelser er fantasybøger, hvor vi forventer meget af den storslåede og episke fortælling Dødedans af Carsten Bossen Christiansen.

Læs også: BØGERNES HØJSÆSON: Forlaget Brændpunkt

Er I som forlag også interesseret i at fortælle om jeres bogefterår og måske løfte lidt af sløret for, hvad der skal ske i 2022, så tøv ikke med at sende tekst og billede til jesper@bogmarkedet.dk