Traditionen tro præsenterer danske forlag deres efterårs- og juleprogram hos os. Forlaget Palatium fortæller

Selv om bøger læses hele året, er denne tid alligevel ganske særlig. I dag fortæller Rie Lund Rosenkilde om Palatiums opløftende efterårsprogram.

Hvordan ser efterårets udgivelsesprogram ud hos jer?

Julen er jo hjerternes fest, og når man udgiver feel-good, romance og relationsromaner, er julen ekstra stor. Så vi kommer selvfølgelig også med et par nye julebøger. Blandt andet udgiver vi Jeg ønsker mig kun dig af Joanna Bolouri, som vi før har haft held med. Bolouri har førhen skrevet sammen med standupkomikere, og hendes roman er en ægte romantisk komedie i bedste juletradition. Vi kommer også med Havestue med søudsigt af Hanna Blixt. Blixt har tidligere skrevet børnebøger, men har nu kastet sig over feel-good til vores held. I Sverige gik Havestue med søudsigt direkte ind på en andenplads på Storytel.

Vi har også En uønsket julegave af Sara Molin på trapperne. Det er en juleroman fyldt med humor, varme, komplicerede familierelationer og kærlighed i et stresset sygehusmiljø.

 Vi har allerede Hjem til Holly Close Farm af Julie Houston på gaden. Det er en vidunderlig varm og morsom roman, som man hurtigt bliver afhængig af, og som allerede går virkelig godt. Så vil jeg endelig også nævne Jeg er fantastisk! af Fiona Gibson. Bogen vandt tidligere i år the the Popular Fiction Novel Award i England, og det er den anden bog af forfatteren, vi udgiver. Det er bestemt up-lit, så den tror jeg også kan blive rigtig stor for os.

Hvilke udgivelser venter I jer mest af?

Vi har nogle titler, som vi forventer os rigtig meget af. Vi har været så heldige at få lov at udgive Sofias portræt af debutanten Mette Fruensgaard. Hvis du genkender hendes navn, er det ikke så mærkeligt, for sammen med sin mand skabte hun Plusbog, som de solgte for nogle år siden. Det har længe været Mettes drøm at udfolde sig som forfatter, og vi er glade for, at netop hendes bog er den første danske roman, der udkommer hos os. Det er en indsigtsfuld kærlighedsroman om, hvordan samfundets normer kan bremse os i at få det, vi ønsker os mest. Det er en bog om fordomme, afvisninger og om at gøre op med fortiden og sin forestilling om fremtiden – og hvad det overhovedet vil sige at være lykkelig. Et andet stort skridt for os som forlag har været at genudgive den evige klassiker inden for vores genre: Borte med blæsten. Den er nyoversat af Christiane Rohde og har forord af en svenske feminist, Johanna Schreiber, samt USA-kender Mette Rolan-Kjærsgaard.

Læs også: Bøgernes højsæson: EC Edition

Er I som forlag også interesseret i at fortælle om jeres bogefterår og måske løfte lidt af sløret for, hvad der skal ske i 2022, så tøv ikke med at sende tekst og billede til jesper@bogmarkedet.dk