Bøger og efterår rimer. Kaj Sørensen fortæller om udgivelser fra mellemgaard.

Hvordan ser efterårets udgivelsesprogram ud hos jer – sådan i grove træk?

”Vi har en travl efterårssæson med omkring 25 udgivelser hver måned. Der er tale om bøger af danske forfattere inden for snart sagt alle genrer, dog med hovedvægt på det skønlitterære.

Vi har også netop udgivet en samtalebog med realityikonet Stephanie Star, der blandt andet fortæller om sin indsats for de hjemløse i København.

Forlaget mellemgaard er kendt for danske titler, men vi forsøger os nu også med en række oversættelser. Netop udkommet er Félix Fénéons skæve klassiker fra 1906, ‘Nyheder på tre linjer’, og en bog til unge om klimakrigeren Greta Thunberg, ‘Historien om Greta’. Bøgerne er oversat fra henholdsvis fransk og italiensk. Flere oversættelser vil følge i 2020.”

 

Hvilken udgivelse venter I jer mest af?

”Vi venter os mest af bogen om Greta Thunberg, ‘Historien om Greta’. Thunberg er en af de mest indflydelsesrige stemmer i klimadebatten overhovedet, hvad der i sig selv berettiger til en bog om hende, men hun minder os også om noget andet, nemlig at børn og unge har en stemme i demokratiet, der bør og skal høres.

I en verden ledet af hovedsageligt ældre mænd viser hun os, at børn og unge faktisk også kan få indflydelse og påvirke den politiske udvikling, hvis de insisterer på at blive hørt. Det er et stærkt budskab til den unge generation, som opsummeres fint i bogens undertitel: ‘Du er ikke for lille til at gøre noget stort’.”