Renée Toft Simonsens fortælling om ‘Børnene fra Sølvgade’ bliver til stjernebesat biograffilm.

Tidligere er tre bøger i Renée Toft Simonsens serie om Karla blevet overført til det store lærred og nu følger Børnene fra Sølvgade med over i filmens verden.

På rollelisten i biograffilmen, der forventes at få premiere om et års tid, finder man rutinerede navne som Anders W. Berthelsen, Jakob Fauerby, Ditte Hansen, Dick Kaysø, Kirsten Lehfeldt og Lars Ranthe, mens de fire unge talenter, Alfred Rivera, Alfred Nordhøj Kann, Ida Skelbæk-Knudsen og Amelia Ahmad Abdullatif, skal spille børnene fra Sølvgade.

Derudover er Renée Toft Simonsens mand, Thomas Helmig, fået opgaven om at levere titelsangen til den stjernespækkede film, oplyser selskaberne bag filmen i en pressemeddelelse.

Filmen centrerer sig om 11-årige Katinka, der bor alene med sine tre søskende og papegøjen Kaptajn Godt Humør i en lejlighed på Sølvgade. Her kan de helt selv bestemme, hvornår de går i seng, og om de gider at børste tænder. Der er heller ikke nogen, der siger, at de skal lave lektier.

Sådan har det været, siden deres mor på mystisk vis forsvandt.

Da skoleinspektøren på børnenes skole begynder at undre sig over, hvorfor deres forældre altid er fraværende, lægger de en plan for at undgå at blive opdaget og sendt på børnehjem: De ansætter en hushjælp i skikkelse af den farverige Miss Nelly fra Vollsmose. Derfra ændrer planen sig fuldstændig, lyder det om handlingen.

Renée Toft Simonsen står bag filmens manuskript, ligesom hun har skrevet bogen, der udkom i 2019 på Politikens Forlag.

Børnene fra Sølvgade får forventet biografpremiere i efterårsferien 2024.

Foto: Peter Gramstrup