Traditionen tro præsenterer danske forlag deres efterårs- og juleprogram hos os. Arild Batzer fortæller.

Hvordan ser efterårets udgivelsesprogram ud hos jer – sådan i grove træk?

”I foråret, dengang cornoaen ramte Danmark, hvor mange boghandlere var lukket og kulturredaktionerne var sendt hjem, var vi tilbageholdende med at udgive bøger.

Men her i efteråret kører vi fuldt program og udgiver 12 bøger af Jon Fosse, August Strindberg, Michael Ondaatje, Patrick Modiano, Peter Handke, Mo Yan, Merethe Lindstrøm, Tarjei Vesaas og Olga Tokarczuk.  

Fire af forfatterne har fået Nobelprisen: Olga Tokarczuk, Peter Handke, Mo Yan og Patrick Modiano. Tre af forfatterne har fået Nordisk Råds Litteraturpris: Jon Fosse, Merethe Lindstrøm og Tarjei Vesaas. Mens Michael Ondaatje har fået Bookerprisen.”

— 

      

Hvilke udgivelser venter I jer mest af?

”De tre bind af Septologien, Jon Fosses syvbindsværk og ‘Den fortabte sjæl’, en meget smuk billedbog med tekst af Ola Tokarczuks. Og så vores nyoversættelse af ‘Vårnat’ af Tarjei Vesaas, Vesaas har fået en renæssance i Danmark. Men det kunne være fint hvis de to fremragende forfattere Modiano og Ondaatje fik flere læsere i Danmark.

Selv er jeg blevet meget glad for August Strindbergs bøger, og den smukt illustrerede udgave af ‘Ensom’, med et dybt personligt efterord af Per Petterson. Og i november udkommer ‘Fuglene’ af Tarjei Vesaas i 5. oplag med efterord af Judith Hermann.”