Traditionen tro præsenterer danske forlag deres efterårs- og juleprogram hos os. Redaktionen fortæller.

Hvordan ser efterårets udgivelsesprogram ud hos jer – sådan i grove træk?

”Klima- og pestkatastrofefortællinger af Arne Herløv Petersen (‘536’). Roman om Fassbinders ungdom af Chr. Braad Thomsen (‘Den sørgelige tid er forbi!’). Stor antologi om skænderier redigeret af Gorm Rasmussen og Per Aage Brandt (‘Utyske no. 8’).

Socialrealistiske digte af blandt andet Sara Høyrup og Annette Rana Petersen. Andre nye digte på dansk af Arash Zadeh (‘På slap line’) og Martha Elias Internationale samtidsdigte af kurdiske Alan Pary, chilenske Veronica Zondek og amerikanske Richard Merli. Islandske sagaer på dansk ved Erwin Neutzsky-Wulff (‘Nordens Guder’).

Første del af Gurdjieffs esoteriske klassiker ‘Beelzebuls fortællinger til sit barnebarn’. Et lille udvalg af Pushkins lyriske digte.

Og mere endnu der ikke er faldet helt på plads.”
 

Hvilke udgivelser venter I jer mest af?

”Arne Herløv Petersen har skrevet en forrygende samling små fortællinger fra det værste år i verdenshistorien, 536 e.Kr., hvor kloden blev ramt af klimakatastrofe og pest på éngang.

Vi udgiver også en hel række verdensklassikere i lommeformat, blandt andet ‘En årstid i Helvede’, ‘Digter i New York’ og ‘Parisisk spleen’, som vi håber vil skabe mere opmærksomhed om vores serie Bureauets Lommebibliotek der på syv år har præsenteret snart 80 bind med klassisk og moderne verdenslitteratur i nye oversættelser og høstet store roser blandt feinschmeckere. 

Og så glæder vi os til at præsentere den humanistiske gladiator, århusiansk-bosniske Dino Copelj der i sin anden digtsamling ‘Digte eller kaos’ atter bevæger sig ind i den bloddryppende arena, som karakteriserer den nationale samtale, når det kommer til spørgsmålet om indvandring og sameksistens.”