Traditionen tro præsenterer danske forlag deres efterårs- og juleprogram hos os. Lone Svane fortæller.                  

2020 er på mange måder et ret specielt år, det gælder også for vores forlagsvirke, som har taget en væsentlig drejning – heldigvis en af de gode.

Vi har udgivet børnebøger på Forlaget Albert gennem nogle år og har nu lanceret Svane & Bilgrav med udgivelser til voksne.

De to store titler på Svane & Bilgrav dette efterår er ‘Drengen, muldvarpen, ræven og hesten’ af Charlie Mackesy og ‘Måske skulle du snakke med nogen’ af Lori Gottlieb.

‘Drengen, muldvarpen, ræven og hesten’ blev vi straks forelsket i, da vi så den. Tekst og illustrationer formilder på en smuk måde de følelser, vi nok alle på en eller anden måde har, særligt i denne tid, og med venskab og håb som det kærlige omdrejningspunkt. En forhandler har skrevet til os, at hun tuder hver gang, hun læser i bogen.

Derudover har vi udgivet den historiske roman ‘Jeg, Julia’ af den spanske forfatter Santiago Posteguillo, der skriver om de voldsomme begivenheder i Romerriget i det 2. århundrede – og med en kvinde i hovedrollen. Og endelig Saltstien, der er en stærk erindringsbog om at miste alt og at vandre sig tilbage til livet.

Årets sidste udgivelse er ‘Måske skulle du snakke med nogen’, der udkom den 17. november. Med humor, varme og visdom tager psykologen Lori Gottlieb sine læsere på en åbenhjertig og dybt personlig rejse bag facaden for at blive klogere på det, der gør os til mennesker.

Hun undersøger de historier, vi fortæller os selv og hinanden, mens vi tumler med livets store temaer. Og hun er ikke bange for at udstille sig selv undervejs.

Leonora Christina Skov siger om bogen: ”Jeg har læst mange terapibøger (…) dette er den mest velskrevne, kærlige og nødvendige af dem❤.”

På Forlaget Albert er det stadig serien Små mennesker, store drømme, der dominerer vores program. Med bogen om ‘H.C. Andersen’ har serien fået sin første danske hovedperson, og vi har haft fornøjelsen at deltage i tilblivelsen af den smukke og velfortalte billedbog om vores nationaldigter.

Efteråret har også budt på en ny titel i serien Fantastisk seje kvinder af Kate Pankhurst. I ‘Fantastisk seje kvinder, der reddede planeten’ møder man blandt andet Anita Roddick, grundlæggeren af The Body Shop.

‘Fanget af Geografien’ af Tim Marshall, der udkom i foråret, er nu kommet i en illustreret udgave i børnehøjde, men den appellerer også til mange voksne, der gerne vil være klogere på verden.

‘Stjerner før sengetid’ er en ”all in one”-børnebog, der hjælper med at skabe et roligt ritual før nattesøvnen med afspændingsøvelser, fantasirejser, nemme yogastillinger og magiske fortællinger om nattehimlen.

Foto: Lone Svane og Søren Bilgrav-Nielsen, redaktør og partnere i forlaget.