Traditionen tro præsenterer danske forlag deres efterårs- og juleprogram hos os. Line Krog fortæller.

Vi udgiver både børne- og ungdomsbøger:

BørnebøgerVi har fokus på de gode historier, der skal kunne styrke samtalen mellem barn og voksen. Vi lægger vægt på, at de gode tekster og fantastiske illustrationer skal give mulighed for en dialogisk oplæsning.

  • Frederikke-bøgerne skrevet af Rikke Ella Andrup og illustreret af Ane Gudrun: ‘Frederikke kommer til at stjæle’, ‘Frederikke kommer til at grine’ og ‘Frederikke kommer til at slå’.

De tre Frederikke-bøger er henvendt som højtlæsningsbøger for børn i børnehave og indskoling. I historierne om Frederikke bliver emner som hemmeligheder, samvittighed og fordomme taget op. Det er emner, der ikke blot udgør gode og underholdende historier, men som også lægger op til en dialogisk oplæsning.

Kombinationen af Rikkes historier og Ane Gudruns illustrationer har resulteret i tre bøger, der indbyder børnene til at tænker over og taler om de ting, der fylder i deres liv.  

 

  • Perlevenner-bøgerne skrevet og illustreret af Ane Gudrun: ‘Prinsesse Perlesnor ser lyserødt’, ‘Æder Edderkopper får en monster-god ven’ og ‘Tom Robot lærer at lege’.

Prinsesse Perlesnor vil have, at alt er lyserødt, og det giver kongen sin datter lov til, men når alt har samme farve, er det svært at finde noget som helst, endda sig selv.

‘Prinsesse Perlesnor’ handler om glæden ved forskellighed. Æder Edderkopper keder sig, og da ingen venner kan lege, kommer Æder til at gå over, hvor de farlige fremmede bor. Her lærer han en helt ny at kende. Tom Robot kan kun feje og lægge ting i farveorden. Tom har aldrig lært at lege, men to nye væsner får Toms robotlamper til at lyse i alle farver, da han lærer noget helt nyt. Tom Robot lærer at lege handler om venskab og glæden ved forskellighed. Venskaber har mange farver, og den bedste ven indeholder dem alle.

Perlevenner-bøgerne er fyldt med smukke illustrationer og gode emner, der er perfekte for børn i børnehave- og indskoling alderen.

  • Charlotte T. Frobenius, Mille og Bastian-bøgerne: ‘Lille Mille – og rebet i træet’ og‘Bastians Bedsteste Venner – redder ham fra blive-vækheden’

Mille og Bastian-bøgerne er fyldt med smukke illustrationer og søde fortællinger. ‘Bastians Bedsteste Venner’ er en lille bog med et stort budskab omkring venskab og samarbejde på tværs af forskelligheder. Da menneskedrengen Bastian ender i Blive-vækheden går otte meget forskellige dyr sammen om at finde ham igen, men en fælles mission kan godt være vanskelig, når dyrene ikke kan enes, vil æde hinanden eller hører dårligt.

‘Lille Mille og rebet i træet’ er en smuk fortælling om at bevare legen så længe som muligt og turde tro på de fantastiske historier, der gør legen levende. En dag mister Mille sin fantasi og kommer til at kede sig gevaldigt. Heldigvis tager Hr. Reb Mille med ud på en magisk rejse for at finde fantasien igen. De to historier og tegningerne taler direkte til de 3-6-årige, som elsker at gå på opdagelse i de farverige billeder. 

  • ‘Bidt af pizza’ af Michael Kousgaard.

Bidt af pizza handler om drengen Aksel, der plager sine forældre om at få pizza. Han forsøger sig med forskellige strategier men oplever, at intet af det virker.

Lige indtil den dag, hvor han både får pizza til morgenmad, i madpakken og til aftensmad. Aksel er forvirret, for hvad er det lige, der er sket med hans forældre, der pludselig har givet ham lov til at spise pizza ved hvert måltid? 

Bogen gemmer på svaret … og hvis man kigger ekstra godt efter, kan man være heldig at finde en hemmelig pizzaopskrift. 

Ungdomsbøger

Efterårets ungdomsbøger hos Petunia byder på actionspækkede og underholdende fortællinger for de unge teens, der garanterer en spændende og humørfyldt læseoplevelse. 

  • ‘JACKPOT’ af René Toft

Der er fart over feltet i René Tofts nye ungdomsroman ‘JACKPOT’. Den actionspækkede roman handler om fire kriminelle tabere, der scorer 11,2 millioner i, hvad der bliver kaldt, det perfekte kup. Nu skal de ”bare lige” holde lav profil i et sommerhus på en ferieø uden for sæsonen.

Men hvem kan man egentlig stole på, når gruppen består af en paranoid, en junkie, en psykopat, og en leder, der er på lykkepiller? Jackpot er en vaskeægte drengerøvsroman, der er fyldt med et sprudlende sprog og en humor, der er sort som tjære, der gør romanens læseoplevelse til alt andet end kedelig.

 

  • ‘Rosalinde 1: Kysseklar’ og ‘Rosalinde 2: Reality Star’ af Betina Hundebøll og Charlotte Thorhauge.

Ungdomsromanerne ‘Rosalindes My Story 1: kysseklar’ og ‘Rosalinde 2: Reality Star’ har ligeledes fart over feltet. I ‘Kysseklar’ er Rosalinde frustreret over at føle sig som den eneste i 8. klasse, der ikke har en kæreste. I desperation melder hun sig til et reality-tv-program, The Perfect Love Match, som lover, at den heldige deltager finder den perfekte kæreste.

I ‘Reality Star’ følger man Rosalinde om bord på krydstogtskibet Sea of love, hvorpå hendes deltagelse i realityprogrammet foregår. Hun oplever hurtigt bagsiden ved deltagelsen i realityprogrammet og er tæt på helt at opgive at finde drømmekæresten.  

  • ‘Gitze og Mads’ af Kat Lassen 

Ungdomsromanen ‘Gitze og Mads’ af Kat Lassen er en sød og underholdende historie om to unge mennesker. Det er dagen, hvor der skal tages skolefotos, og både Gitze og Mads må skynde sig for at nå skolen til tiden, da de begge har brugt lidt ekstra tid foran spejlet den morgen.

På vej til skole bliver deres liv flettet sammen, da de støder ind i hinanden på cykel. Herefter er ingen af dem særlig populære hos hinanden, og særlig Gitze er overbevist om, at hun aldrig vil komme til at kunne lide nogen drenge, særligt ikke Mads.

 

Sammenstødet imellem Gitze og Mads bliver ikke det sidste, men er det mon rigtigt som Sille, Gitzes veninde, påstår: at det er så romantisk at støde sammen på cykel …?

BogMarkedet talte for nogle måneder siden med Rikke Ella Andrup, skifter af forlagene Petunia og Nelumbo, om forlagenes fremtidsplaner og om de brancherelaterede udfordringer, et nyt forlag kan møde, når de gode bøger skal finde vej til læserne (åben).