Traditionen tro præsenterer danske forlag deres efterårs- og juleprogram hos os. Anja Klemp Vilgaard fortæller.

Hvordan ser efterårets udgivelsesprogram ud hos jer – sådan i grove træk? 

”Her på Get Ajour har vi to udgivelser på vej i dette efterår (og en tredje i foråret):

1) ‘Kronborgfortællinger i Danmarkshistorien’ hedder den første. 

I denne farvestrålende og akvarel-illustrerede bog vil du blandt andet møde historien om Caroline Mathilde, der blev fængslet på slottet i 1772 – slaven Florian Raab, der førte an i en slaverevolte anno 1785 og siden hen blev henrettet – samt Margrethe I’s søn, Erik af Pommern, der i 1438 valgte at blive pirat og bekrige sine egne fra øen Gotland.

Bogen består af 14 forskellige Kronborgfortællinger fra slottets begyndelse i 1420’erne og helt op til vor tid og er en udløber af bogen ’Kronborg bag facaden’, der udkom i sommer.

Den aktuelle bogudgivelse indeholder dramatiserede Danmarksfortællinger, der vil få dig op af stolen, gøre dig klogere på Skandinaviens historie og holde dig tryllebundet i timevis. Den udkommer på både dansk, engelsk og kinesisk.

2) ‘Storytelling i praksis – sådan bruger du strategisk storytelling til at skille dig ud, give mening og blive husket’.

En fagbog til brug for virksomheder, der kan se fidusen i at få styr på deres fortællinger, fortælle dem godt og få andre til at dele dem bredt. Eksperter verden over fortæller os, at vi i stigende grad kommer til at konkurrere på historier i fremtiden. At vores digitaliserede virkelighed giver førertrøjen til den virksomhed, der har den bedste, mest værdifulde og synligt troværdige historie at fortælle. 

Men hvordan gør ’den fortællende virksomhed’ egentlig? Hvorfor er fortællinger så vigtige og hvilke historier, vælger den ud? Denne bog er en hands-on indføring i den strategiske storytelling – og kommer krydret med cases og anbefalinger fra den historiefortællende del af den danske forretningsverden såvel som eksempler fra det store udland. 

3) ‘Kronborg bag facaden – skæbnefortællinger fra gulvet i Danmarkshistorien’, kinesisk oversættelse af sommerens femstjernede bogudgivelse (forår).

Bogen foreligger i skrivende stund på dansk og engelsk.

 

Hvilke udgivelser venter I jer mest af?

”Det er lidt svært at sige, hvilken udgivelse, vi forventer os mest af, da de er vendt mod to vidt forskellige markeder.

Vi forventer dog, at det er Kronborgfortællingerne, der kommer bredest ud, da de er skrevet dramatisk og med en bred appel til mennesker, der godt kan li’ en god historie og som i øvrigt har interesse for Danmark, Skandinavien, Kronborg og historiens lærerige vingesus.

Disse bøger er letlæste, gode at have med på farten og så absolut relevante for både turister (vi håber COVID-19-vaccinen kommer snart), skolelærere, historieinteresserede og forældre, der ønsker at åbne døren ind til en spændende, vigtig og eventyrlig Danmarkshistorie for deres børn.

Når først de har fået en lille smagsprøve på alt det spændende vores historie har at byde på i vores ovenfornævnte bog om storytelling – kan de jo med fordel følge ’appetizeren’ op med ’hovedretten’: ”Kronborg bag facaden”, eller andre af boghyldernes større og mere dybdegående fortællinger fra Danmarks fortid.”

Forleden interviewede vi Anja Klemp Vilgaard om forlaget Get Ajour med afsæt i den smukke bog ‘Kronborg bag facaden’.

Foto: Simon Klein.