Traditionen tro præsenterer danske forlag deres efterårs- og juleprogram hos os. Ota Tiefenböck fortæller.

Hvordan ser efterårets udgivelsesprogram ud hos jer – sådan i grove træk? 

”Mr. East Forlag fortsætter i efteråret sin store satsning på en rejsebogserie ved navnet: ‘På togrejse i’ – som er en guide til en miljøvenlig og billig rejse i de europæiske lande.

I september udkom fire bøger om henholdsvis Tjekkiet, Ungarn, Polen og Slovakiet og i løbet af resten af året udkommer Bulgarien og forhåbentligt også Rumænien. Til næste år planlægges udgivelse af flere nye titler.

Derudover planlægger vi genudgivelse af den ukrainske forfatter Andrej Kurkovs klassiker ‘Døden og en pingvin’. Andrej Kurkov er oversat til 33 sprog og Mr. East Forlag er Kurkovs danske forlag.” 

Hvilke udgivelser venter I jer mest af?

”Vi satser meget på vores allerede omtalte rejsebogserie ‘På togrejse i’. Coronakrisen har desværre spoleret danskernes rejselyst og rejsemuligheder, men situationen vender forhåbentligt til det normale igen.

Det nuværende fokus på miljø og klimavenlige tiltag generelt gør rejsebogserien til en oplagt bestseller. Bøgerne er udformet på en måde, så alle, uanset alder, kan få noget ud af at læse dem og indeholder massevis af praktiske oplysninger samt forslag til togrejse i de respektive lande.”