Traditionen tro præsenterer danske forlag deres efterårs- og juleprogram hos os. Tine Smedegaard Andersen fortæller.

Vi står midt i en pandemi, og der er ikke meget godt at sige om det. Men én ting har pandemien COVID-19 gjort:

Den har givet os mere tid til bøgernes tanker og oplevelser, som kan deles uafhængig af tid og rum. People’sPress udgiver titler, der henvender sig til mange. Bøger, der fortæller tidens store historier og stiller de påtrængende spørgsmål, hvad enten det er fiktive fortællinger eller bøger om faktiske forhold.

Årets største skønlitterære titel er allerede udkommet, nemlig den svenske krimidronning, Camilla Läckbergs hårdtslående andet bind i serien om Faye: ‘Vinger af sølv’. Fra Sverige kommer også stærke bud på krimigenren fra blandt andet Sofie Sarenbrant, Maria Adolfsson og Mattias Edvardsson, og fra et helt andet sted i Europa en helt anden skønlitterær genre, klassikeren ‘Døren’ af ungarske Magda Szabo.

Nye danske fiktionsforfattere, som vi er stolte af at udgive, er blandt andet Lotte Garbers originale ‘Løbeklubben i Saudi’, Pernille Juhls historiske roman ‘Helenes Befrielse’ og Peder Frederik Jensens provokerende danmarksportræt: ‘Det Danmark, du kender’.

Helt ny er også Esther Michelsen Kjeldahl, som er formand for Den Grønne Studenterbevægelse, og har skrevet en klog og indtrængende bog til unge om klimaforandringerne: ‘Vi er sammen om at mærke det’, mens sikkerhedsrådgiver Susanne Diemers ‘Forbered dig bedst på det værste’ henvender sig mere til de voksne.

Der kommer også nyt fra gamle kendinge:  Rane Willerslev udgiver illustreret storværk om sine ekspeditioner; han, Tor Nørretranders og Svend Brinkman følger op på forrige års succes med ‘Samtalekur’; Anders Otte Stensager udgiver en frysende bog om en af nazitidens værste bødler: ‘Franz Stangl’.

Mads Steffensen fortæller fra Mads & Monopolet, og Søren Kragh-Jacobsen fortæller sine erindringer til Espen Strunk. Rosa Kildahl fortæller uden filter til Camilla Lindemann, og Judith Rothenborg om sin tro på kærligheden til Pernille Marott.

Listen er lang endnu, men alt kan ikke nævnes. Sikkert er det, at vi også i år slutter af med ‘Jul på Borgen’, udgivet i samarbejde med Folketinget og Hus Forbi.