Boghandlerforeningen kommer de trængte boghandlere til hjælp og eftergive rmedlemmerne kontingentet for hele 2. kvartal 2020.

”Vores medlemmer kæmper, lige som resten af specialbutikkerne, for deres overlevelse lige nu”, siger Bo Dybkær, direktør i Boghandlerforeningen.

Næsten 100 boghandler er lige nu midlertidigt lukket, mens resten – de fleste – stadig er åbne i ét eller andet omfang og forsyner kunderne med læsestof, studiebøger, spil, male- og tegnematerialer og andre varer, som gør hverdagen lidt lettere for de danske familier under corona-krisen.”

For alle boghandlerne er det en svær tid at komme igennem rent økonomisk, på trods af regeringens hjælpepakker. Så hvis vi skal undgå lukninger som følge af krisen, vil enhver lempelse af butikkernes omkostninger være en hjælp,” understreger Bo Dybkær.

De manglende kontingenter påfører Boghandlerforeningen et tab i omegnen af 600.000 kroner, som foreningen dækker via sin egenkapital.

Desuden:

– ‘Verdensbogugen’ er udskudt til efter sommerferien – dato fastsættes senere.

– Bogbranchens branchetræf den 10.-11. juni er udskudt til 2021 – dato fastsættes senere (alle, som har købt billet, får deres penge ubeskåret tilbage)