Bogmarkedet påbegynder et bestseller-arkiv og genstarter sin egen bestsellerliste i uge 18

Bestsellerlisten spiller en vigtig rolle i branchens økosystem og fortæller en del om styrkeforholdene mellem forlagene og ikke mindst om trenden indenfor genrer og temaer. Derfor opgraderer Bogmarkedet på den front med nyt layout, egen liste og ikke mindst et bestseller-arkiv.

Bogmarkedets bestsellerliste

Tidligere har der på Bogmarkedet været en bestsellerliste, baseret på relativt få lister fra de danske bogforhandlere. Sidenhen har flere bestsellerlister gjort deres entré på sitet, for at få et så nuanceret billede af, hvad der rør sig på det danske bogmarked. Med de nye lister har der været et behov for at revurdere de vægtninger, der har lagt bund for listens tilblivelse, så listen er så retvisende som muligt.

Nu er Bogmarkedet klar til at relancere Bogmarkedet Bestsellerliste onsdag d. 4. maj.

Bestseller-arkiv

Få mennesker kan huske, hvad der i uge 14 2016 var nummer fire på Bog & idés krimi-bestsellerliste eller nummer otte på Saxos biografi-bestsellerliste i uge 37 2019.

Derfor tager Bogmarkedet nu første spadestik til et bestseller-arkiv, hvor man fremadrettet kan gå tilbage i tiden for at se hvilken placering en given bog havde i en given uge. Første arkivuge bliver uge 17 2022 og bliver synlig onsdag i uge 18.

Kristian Sondt, der er ejer af Bogmarkedet, fortæller om tiltagene:
– Da vi overtog Bogmarkedet i starten af 2021, var det et stort mål for os at skabe en ultimativ bestsellerliste, der dækker hele landet på tværs af formater. Simpelthen for at kunne vise mangfoldigheden i det danske boglandskab. Derfor er vi nu stolte over at relancere vores bestsellerliste i et nyt miljø på vores hjemmeside.

– Et bestseller-arkiv har vi selv savnet ved flere lejligheder og vi har en formodning om, at flere har det som os.  Vi har derfor en forventning om, at arkivet vil blive flittigt brugt af medier, branchefolk og andre nysgerrige sjæle, slutter Kristian Sondt.