BogMarkedet har prøvet at samle alle informationerne på de forskellige lister og kommer med et bud på, hvilke bøger der samlet set har klaret sig bedst i løbet af ugen. BogMarkedet har selvfølgelig ikke direkte indsigt i forlagenes salgstal, men ved at sammenholde bestsellerlister fra mange forskellige kanaler giver det et bud på, hvilke skønlitterære titler, der klarer sig bedst.

BogMarkedet får tilsendt bestsellerlister fra mange forskellige kanaler, og der er stor forskel på, hvilke bøger, der topper de forskellige lister. Der er således stor forskel på, hvilke bøger danskerne køber hos boghandlerne, og hvilke der købes online og hvilke der købes som e-bøger og lydbøger. Nogen samlet liste over salgstal kan ikke findes i Danmark, og forlagene deler ikke deres salgstal med nogen. BogMarkedets bestsellerliste er et forsøg på at lave en vægtet bestsellerliste, der tager højde for salg af bøger ved boghandlere, på online salgssteder som PlusBog og Saxo samt salg af e-bøger og lydbøger. 

Listen offentliggøres på baggrund af salgsdata fra uge 12.

1

Maria Gerhardt

Transfervindue

2

Merete Pryds

Folkets Skønhed

3

Jo Nesbø

Tørst

4

Naja Marie Aidt

Har døden taget noget fra dig

5

Lucinda Reiley

Stormsøsteren

6

Morten Ramsland

Æg

7

Maria Gerhardt

Der bor Hollywoodstjerner på Vejen

8

Lars Kepler

Kaninjægeren

9

Jonathan Tropper

Joes Bog

10

Mich Vraa

Haabet

 

Der er ingen tvivl om, at Jo Nesbøs ‘Tørst’ er den bog, der klarer sig bedst hos boghandlerne, men online har den ikke helt kunne leve op til de gode takter som hos boghandlerne. Maria Gerhardts ‘Transfervindue’ er derimod at finde på toppen af praktisk talt alle lister. Den 16. marts døde Maria Gerhardt i en alder af 39 år og bestsellerlisten bærer præg af hendes alt for tidlige bortgang, hvor også hendes tidligere roman ‘Der bor Hollywoodstjerner på Vejen’ også findes.

Det kan direkte aflæses på salgstallene, når en bog vinder priser. Merete Pryds Helle vandt med ‘Folkets Skønhed’ både De Gyldne Laurbær og Politikens Litteraturpris i 2016. Selvom ‘Folkets Skønhed’ er næsten en et år gammel udgivelse, så sælger den stadig nok til at komme ind på BogMarkedets andenplads.

‘Har døden taget noget fra dig’ og ‘Æg’ af Morten Ramsland er de to eneste deciderede nyheder på listen.

Du kan grave mere ned i bestsellerlisterne her.