BogMarkedet har prøvet at samle alle informationerne på forskellige bestsellerlister og kommer med et bud på, hvilke bøger der samlet set har klaret sig bedst i løbet af den forgangne uge. BogMarkedet har selvfølgelig ikke direkte indsigt i forlagenes salgstal, men ved at sammenholde bestsellerlister fra mange forskellige kanaler giver vi et bud på, hvilke skønlitterære titler, der klarer sig bedst lige i øjeblikket.

I uge 13 har BogMarkedet igen prøvet at sammenligne bestsellerlister fra Bog & Idé, Arnold Busck, Saxo, PlusBog, Publizon og WHSmith. Det har givet nedenstående liste, der er et forsøg på at give et så retvisende billede som muligt i forhold til de ti skønlitterære titler, der klarer sig bedst på tværs af platforme og formater.

Julie Hastrups Mirakelmanden er denne uges eneste nyhed på en liste, der har flere ældre titler. Morten Ramsland, Maria Gerhardt, Aidt og Reiley er alle fra marts måned, så halvdelen af titlerne på denne uges liste er gammelkendte titler, der har haft mere end en måned på listerne. 

Uge 13ForfatterTitelSidste ugeAntal uger
1Maria GerhardtTransfervindue12
2Jo NesbøTørst32
3Merete PrydsFolkets Skønhed22
4Morten RamslandÆg62
5Julie HastrupMirakelmandenNY1
6Naja Marie AidtHar døden taget noget fra dig42
7Lucinda ReileyStormsøsteren52
8Jonathan TropperJoes Bog92
9Maria GerhardtDer bor Hollywoodstjerner på Vejen72
10Lars KeplerKaninjægeren82

Den bog, vi i denne uge må sige farvel til, er Mich Vraas Haabet, der lige fik sneget sig ind på listen i sidste uge, men i denne uge kun fandt vej til listens 14. plads. Krimimessen betød release af flere forskellige nye titler, og flere af disse titler er allerede begyndt at røre på sig. Måske ser vi Ligblomsten af Anne Mette Hancock eller Atten grader minus af Stefan Ahnhem på næste uges liste?

Du kan altid grave lidt mere ned i listerne her.