Marie Louise Kannerup, der er ejer af Bogormen, meddeler på butikkens Facebook-side, at man lukker med udgangen af juni.

Siden 1948 har der været boghandel i den østjyske stationsby Hadsten på flere lokationer, men nu lukker butikken med udgangen af juni.

Til Lokalavisen Favrskov udtaler Marie Louise Kannerup:
– Jeg kan ikke få det til at hænge sammen. Der er for høje faste omkostninger og for vigende omsætning. Derfor lukker jeg Bogormen.

– Det er enormt vemodigt, for jeg elsker den her butik, og jeg har elsket at være en del af Hadsten Handel. Det er også derfor, at jeg har trukket lukningen igen og igen – jeg har måske også trukket den lidt for langt, men jeg har jo hele tiden haft håbet om, at det kunne køre, for jeg har en kæmpe kampgejst. Men sådan er det. Hvis ikke der er opbakning til butikken, så kan den ikke løbe rundt, slår Marie Louise fast overfor Lokalavisen Favrskov.

I 2016 overtog købte Marie Louise Kannerup butikken af Esben Hammer, der siden 1983 har stået som enten medejer eller ejer af butikken. I 2019 flyttede butikken fra det halvtomme Hadsten Centeret, hvor den havde været siden 1976, til den nuværende adresse på byens centrale handelsgade.
– Det skulle jo have et forsøg. Jeg var slet ikke klar til at kaste håndklædet i ringen allerede dengang. Men set i bagklogskabens ulideligt klare lys skulle jeg nok ikke være flyttet herned. Men jeg havde jo en forventning om, at omsætningen ville følge med – og hvis jeg skulle have en chance for at overleve, var jeg nødt til at give flytningen en chance, siger Marie Louise og fortsætter: – Jeg synes, at jeg har en god og flot butik, og jeg ved, at jeg har gjort en forskel. Jeg ved også, at jeg så absolut har gjort, hvad jeg kunne. Så jeg føler, at jeg kan gå med oprejst pande.

I følge butikkens Facebook-siden har pandemien ændret kundernes købsvaner og med de stigende priser, krigen i Ukraine, vurderer Marie Lousie, at det er bedst at stoppe her.
– Det har været nogle fede år, men nu stopper jeg, mens legen er god. Det er jo mig selv og min familie, som ligger på kogepladen. Nu må jeg få det bedste ud af ophørsudsalget, så jeg kan betale de sidste omkostninger.

Hvilket arbejdsliv, der venter i Marie Louises i fremtiden er usikkert, men én ting er dog sikkert. Der skal holdes en lang sommerferie:
– Nu skal jeg i første omgang hjem og være mor for mine to børn, og så skal vi prøve at holde en lang sommerferie sammen. Det er ikke megen sommerferie, de har været vant til at kunne holde med mig. Og derefter skal jeg lave noget helt andet, som ikke har med butik at gøre, slutter Marie Lousie af.

Kilde: Lokalavisen Favrskov

Foto: CSJ